Genelec: hangsugárzók és mélynyomók házi használatra

1. Oldal

Az aktív professzionális stúdió- és installációs hangsugárzóiról ismert Genelec G sorozatú hangsugárzóit és F szériájú mélynyomóit kifejezetten sokcsatornás házi-mozi illetve sztereó hangrendszerekhez kínálja.


A Genelec „Home Audio” aktív hangsugárzói a cég aktív professzionális stúdió hangsugárzók tervezésében szerzett sokéves tapasztalatait felhasználva készülnek, és gyakorlatilag a rendkívül sikeres 8000-es lehallgató monitor széria technológiai megoldásait, teljesítményét kínálják.

A garantált Genelec minőség mellett a G sorozatú hangsugárzók és az F szériájú mélynyomók aktív technológiája okosan takarítanak meg energiát azáltal, hogy azok bemeneti jelet érzékelve automatikusan bekapcsolnak, illetve jel hiányában egy óra elteltével maguktól készenléti állapotba kapcsolnak, melynek teljesítményfelvétele alig 0,5 Watt.

Genelec_G_szeria2.jpg
Mindegyik G sorozatú hangsugárzó hátlapján ott a Genelec termékein megszokott, a szoba akusztikai viselkedésének és az elhelyezésnek megfelelő tonális viselkedést optimalizáló úgynevezett „Room Response Controlls” kapcsolósor. A tojásdad alakú, finoman legömbölyített, úgymond minimális diffrakciójú ház (MDE™) fröccsöntött alumíniumból készül, és nem a design szépsége miatt olyan amilyen, hanem a hangsugárzók akusztikai viselkedése okán.

Genelec_F_szeria.jpg
Az F sorozatú aktív mélynyomók kompaktak, ugyanakkor megfelelő teljesítménnyel terjesztik ki az akár öt csatlakoztatott G szériájú hangsugárzóból álló sokcsatornás hangrendszer alacsony frekvenciás átvitelét, pontos és dinamikus basszusokkal. A mélynyomók beépített mély-hang menedzsmentje 5.1-csatornás analóg bemeneti jelet fogadhat, amelyekből az LFE csatorna valamint a többi csatorna 85 Hz alatti hangjait reprodukálják, az e frekvencia feletti jeleket pedig kimeneteiken továbbítja a többi csatorna hangsugárzóihoz. A mélynyomókhoz egy rádiófrekvencián működő vezeték-nélküli hangerőszabályzót és be- kikapcsoló távirányítót is mellékelnek.

A Genelec Home Audio hangsugárzók és mélynyomók főbb tulajdonságai
A Genelec Home Audio hangsugárzók és mélynyomók főbb tulajdonságai

Tökéletes 5.1 csatornás házi-mozi hangrendszert alkothat 2 méter hallgatási távolságon belül egy F One (F1) mélynyomó és öt G One (G1) hangsugárzó, illetve 2,5 m-en belül egy F Two (F2) mélynyomó és öt G Two (G2) hangsugárzó.

A Genelec Home Audio hangsugárzók és mélynyomók matt fekete illetve fehér színben kaphatóak a forgalmazó által ajánlott alábbi fogyasztói árakon:
G One (G1) 89.900 Ft
G Two (G2) 134.900 F
G Three (G3) 204.900 Ft
G Four (G4) 319.900 Ft
F One (F1) 179.900 Ft
F Two (F2) 329.900 Ft

Kapcsolódó linkek:

Genelec iOS alkalmazás hangsugárzók irányba-állítására
Genelec: jönnek az új 4000-es sorozatú hangsugárzók
Genelec: bemutatkozik az 5041A falba szerelhető mélynyomó
Harminc éve a minőségi hang szolgálatában – a Genelec story
Genelec: jön eddigi legkisebb aktív hangsugárzó-rendszerük a 6010A és 5040A
Genelec: a szakma és a szaksajtó által elismert hangsugárzók
Genelec: új mennyezetbe, falba és falra installálható aktív hangsugárzók
Genelec: új hangsugárzók a legkisebbtől a legnagyobbig
A legkisebb Genelec is igen aktív
Genelec hangsugárzók: stúdióból a házi-moziba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .