Google TV: felhasználói profilok és egyéb újdonságok a kezelőfelületen

Hogy személyesebbé tegyék a Google TV kezelőfelületen már több felhasználói profilok állíthatóak be és azokhoz külön nézési listákat kezelni illetve műsorajánlatot kérni.


A Google blogbejegyzése megerősíti azokat a korábbi híreszteléseket, hogy az Android TV új felhasználói felülete a Google TV többfelhasználós támogatást kap és a különböző felhasználói profilokkal saját személyes nézési listát és ajánlásokat kapunk.

Google TV profilok

 

Rob Caruso, a Google TV termékmenedzsment igazgatója a blogbejegyzésben úgy fogalmaz: „A Google TV profilok révén odahaza mindenki saját, személyre szabott teret élvezhet Google fiókjával. A személyes profillal csak Önnek szóló tévéműsor- és filmajánlásokat kap, könnyen éri el saját nézési listáját, és részesül segítségben a Google Assistant hangsegédtől.”

A felhasználó profil tehát figyelembe veszi a hozzá tartozó személy érdeklődési körét és preferenciáit, hogy segítsen megtalálni az ahhoz illeszkedő műsorokat, filmeket, a kicsiknek pedig gyerekprofil állítható be, hogy szülői felügyelet mellett érhessék el a nekik szóló tartalmakat. A profilhoz tartozó saját nézési listához mindenki maga adhat hozzá és menthet el tartalmakat. A profil pedig összekapcsolódik a fiók Google Assistant hangsegéddel, így keresés során személyre szabott válaszokat nyújt.

A Google „egy pillantás (áttekinthető) személyre szabott információkat és javaslatokat is nyújt” a képernyővédő Ambient (környezet) módhoz, mikor a Google TV készülék készenléti állapotban van.

Google TV Ambient mode

Az időjárásról, hírekről, zenéről, játékeredményekről, podcastokról, fotókról és sok másról tájékoztató kártyák a Google által a felhasználói profilnak megfelelően gyűjtött információk alapján személyre szabottan kerülnek összeállításra. A Google közlése szerint a „Live” és a „For you” lapok mostantól integrálódnak a Philo-val az USA-ban a YouTube TV és a Sling TV mellett. A bevezetéskor ezek a funkciók csak az USA-ban lesznek elérhetőek.

Az új felhasználói profilokhoz kapcsolódó új funkciókat „hamarosan” világszerte megkapják a Google TV-s Chromecast eszközök valamint Google TV kezelőfelülettel rendelkező Sony és TCL TV-k – valószínűleg a Google TV Home alkalmazás automatikus frissítésével.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .