Google TV: frissítés a működési sebesség és tárolási problémák javítására

A lassú szoftver és a kevés tárhely okozta problémák megoldására itt a Google TV frissítés az ezt futtató készülékekhez.


A Google TV-s Chromecast eszköz valamint a Sony és a TCL TV-k Google TV kezelőfelülete csaknem két évvel ezelőtt került bevezetésre, és a Google felismerte, hogy nem ártana javítani a felhasználói élményen.

Google TV felhasználó felület

A Google TV támogatói oldalán megjelent bejelentés szerint: „Meghallgattuk visszajelzéseiteket, és szeretnénk megosztani az elmúlt néhány hónapban végrehajtott fejlesztéseinkkel kapcsolatos frissítéseket, valamint néhányat, amelyek hamarosan megjelennek.”

A Google TV kezdőképernyőn (vagyis a For You lapon) a tartalmak gyorsabb elérése érdekében: „a CPU optimalizálásával és a gyorsítótár-kezelés fejlesztésével csökkentettük a Google TV kezdőképernyőjének indításkor történő betöltéséhez szükséges időt, így gyorsabban böngészhet a műsorok és filmek között. Ezek a fejlesztések elkezdődtek, és idővel minden eszközön elérhetővé válnak.”

A fejlesztések része a navigáció, így a lapon belüli görgetés és a lapok közötti váltás gyorsabbá tétele. A Live lap, a Kids (Gyerekek) profilok és az azokon lévő alkalmazások is gyorsabban töltődnek be. A Google magyarázta szerint a Google TV már kevesebb RAM-ot használ a jobb teljesítmény érdekében a napi használat során.

Hogy a korlátozott tárkapacitás előbb-utóbb problémát okoz, nem ismeretlen a Google számára. Ezt igazolja a minapi hír, miszerint a jövőbeli Android 13-at futtató Google TV és Android TV készülékeknek a cég ajánlása szerint legalább 16 GB memóriával kéne rendelkezniük.

Új lehetőségként a Google TV frissítés bevezeti a lehetőséget, amivel a felhasználók gyorsan tárhelyet szabadíthatnak fel. „A Beállítások menüben található „Free up storage (Tárhely felszabadítás)” menü lehetővé teszi a gyorsítótár egyszerű ürítését és a nem használt alkalmazások eltávolítását, így maximalizálva az eszköz tárhelyét. Ez a funkció már megjelent a Google TV-s Chromecast eszköhöz, és benne van a Google TV-vel rendelkező okos TV-k közelgő rendszerfrissítésében is. Csak lépjen a Settings (Beállítások) > System (Rendszer) > Storage (Tárhely) > Free up storage (Tárhely felszabadítás) menüpontra, és kész is.”

Ezenkívül a Google TV alkalmazástelepítési kezelési módján is változtattak, hogy kevesebb felhasználó tapasztaljon a tárhellyel kapcsolatos hibákat, amikor új alkalmazást próbál telepíteni, valamint egy új, automatizált háttérfolyamat helyet szabadít fel az eszközön, hogy több alkalmazást lehessen telepíteni.

Az egyelőre nem teljesen világos, hogy a fentiekhez szükség van-e rendszerfrissítésre, vagy szerveroldali változásról van szó, de ez hamarosan kiderül, amint a változások megjelennek Google TV eszközökön.

A kiemelt fejlesztések összefoglalása:
Teljesítmény

  • Javítások a Google TV felhasználói felület betöltési idejében, indításkor (mások gyártotta eszközökön elérhető, hamarosan jön a Chromecast with GoogleTV-re
  • Javítások az Live (Élő) lap betöltési sebességében
  • Memóriahasználat csökkentése a jobb teljesítmény javítása érdekében
  • Javítások a Google TV felhasználói felület késleltetésében a lapok közötti váltás és a lapok közötti görgetés során
  • Fejlesztések a Kids (Gyerekek) profiljának betöltési sebességében
Tároló

  • „Tárhely felszabadítás” lehetőség a Beállításokban
  • Alkalmazások hibernálása (csak S+-t futtató eszközök) használat közben
  • A motoron belüli fejlesztések arra vonatkozóan, hogy a Google TV hogyan kezeli az alkalmazástelepítéseket, csökkentve a tárhellyel kapcsolatos hibákat az új alkalmazások telepítése során
  • Háttérfolyamat, amely automatikusan tárhelyet szabadít fel

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .