Yamaha: AV vevőerősítők végre VRR és ALLM HDMI 2.1 funkciókkal

A Yamaha AV vevőerősítők végre megkapják a változó képfrissítési gyakoriság (VRR) és az automatikus alacsony késleltetésű mód (ALLM) HDMI 2.1 funkciókat egy új firmware-frissítéssel.


Áprilisban Yamaha RX-A4A, RX-A6A és RX-A8A AVENTAGE AV vevőerősítők ugyan megkapták a HDMI 2.1 specifikáció szerinti 4K120Hz és 8K120Hz valamint HDR10+ jeltovábbítás-támogatást, az olyan HDMI 2.1 funkciók, mint a változó képfrissítési gyakoriság (VRR), az automatikus alacsony késleltetésű mód (ALLM), a gyors médiakapcsolás (QMS) és a gyors képkocka-átvitel (QFT) azonban továbbra is hiányoztak.

Az RX-V6A, RX-V4A és RX-A2A AV vevőerősítők hibás HDMI 2.1 chipekkel szerelt kártyáit a Yamaha ingyenes program keretében kicseréli ugyan, de a cserekártya sávszélessége korlátozott, és ezek a modellek se tudták a PC-s és konzoljátékokhoz fontos funkciókat.

Yamaha VRR ALLM HDMI RX-A4A, RX-A6A és RX-A8A

Az AVForums és más brit források szerint az említett Yamaha AV vevőerősítőkhöz egy a MusicCast alkalmazáson át letölthető firmware-frissítés révén már kezelik az említett funkciókat, de a QMS és a QFT támogatás továbbra is hiányzik.

Alternatív megoldásként hamarosan letölthető és manuálisan telepíthető majd a ver.1.66 illetve ver.1.53 után következő új firmware verziók a megfelelő termékoldalakon:
az RX-A4A, RX-A6A illetve RX-A8A modellekhez ezen a linken,
az RX-V6A vagy RX-A2A, modellekhez ezen a linken,
az RX-V4A modellhez pedig ezen a linken.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .