Google TV és Android TV: a jövőben erősebb javasolt hardverrel és a Nest vezeték-nélküli hangszóró támogatásával

A Google TV és Android TV készülékek hamarosan hangot küldhetnek a Nest Audio és hasonló vezeték-nélküli külső hangszórókra, és a jövőbeli Android 13-at futtató eszközöknek ajánlott a legalább 16 GB memória.


A Protokoll beszámolója szerint, egy múlt havi zárt ajtók mögött tartott rendezvényen a Google képviselő jövőbeli terveiket osztották meg partnereikkel. A cég „Better Together, azaz Jobb együtt” elnevezésű, szorosan integrált Android eszközök ökoszisztémájának kiépítésére irányuló erőfeszítéseinek részeként a Google TV és Android TV készülékek valamint más gyártoktól származó audió hanrdverek együttműködésének javítására is törekszik. A cikk megállapításit a Google hivatalosan nem kommentálta.

Google_TV Nest Audio hangszóróval

Még 2020 végén a Google már megerősítette, hogy dolgozik a márka Nest Audio vezeték-nélküli hangszórója és a Chromecast integrációján. Úgy tűnik, hogy ez a munka jelenleg is zajlik – sőt rövidesen eredményre vezethet -, a cikk szerint ugyanis: „A Google jelenleg azon dolgozik, hogy a Nest hangszórókat vezeték-nélküli hangszóróvá alakítsa a Google TV és az Android TV készülékekhez, és a cég szeretné ezt a funkciót a harmadik féltől származó audiohardverek számára is elérhetővé tenni. Emellett a Google aktívan dolgozik hogy a Fast Pair funkciót a saját Pixel Buds fülhallgatóiba is beépítse, ami lehetővé teszi a vezeték-nélküli fülhallgatók gyors párosítását a TV-kkel. Ezek az audiofunkciók még idén vagy jövő év elején megjelenhetnek a Google TV eszközökön.”

Az Amazon és a Roku is kínál hasonló funkciót, az Apple TV médiadobozok hangja pedig már több mint tíz éve megszólaltatható bármely AirPlay kompatibilis hangszórón. Sőt az Apple TV 4K és az eredeti HomePod hangsugárzó házimozi hangzás előállítására is alkalmasak a Dolby Atmos hangformátumot is támogatva.

Emellett a Google állítólag „legkorábban 2023-ban” tervezi bevezetni a TV-kbe a Fitbit és a Wear OS fitnesz-integrációt, 2023-2024-ben a TV felületéről történő okosotthon-vezérlést, és hamarosan több ingyenes, hirdetésekkel támogatott élő TV-csatornát is kínál majd a platform.

A Protocol cikke szerint: „Hogy mindez működjön, a Google megkívánja az eszközgyártóktól a Bluetooth 5.0 támogatást az Android 13-at futtató Android TV vagy Google TV eszközökhöz. Emellett a cég erősen arra bátorítja hardverpartnereit, hogy az Android 13 operációs rendszert futtató okos TV-ket és streaming eszközöket 16 GB memóriával szállítsák, hogy több tárhely álljon rendelkezésre az alkalmazások és a rendszerfrissítések számára.”

A cég jelenlegi Google TV-s Chromecast (Chromecast with Google TV) streaming adaptere vagy a 2019-ben megjelent NVIDIA SHIELD eszközök csak 8 GB, míg az beépített Google TV vagy Android TV platformmal rendelkező TV-k általában 16 GB belső tárhelyet kínálnak. A memória egy része a rendszert szolgálja ki, a maradék a telepített alkalmazásokat. Ha túl kicsi ez a tárolókapacitás, akkor az újabb verziók rendszerfrissítései már nem is telepíthetőek anélkül, hogy előbb ne távolítanánk több alkalmazást.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .