Google TV-s Chromecast: frissítés a 4K és Dolby Atmos támogatás javítására

Az új Google TV-s Chromecast eszköz legújabb firmware-frissítése különböző a 4K-t, a Dolby Atmos-t, a stabilitást és a biztonságot érintő javításokat tartalmaz.


A legfrissebb Google Chromecast firmware verziókról és azok megjelenésekről tájékoztató weboldal szerint a Google megkezdte a 200918.033 firmware verzióra való frissítés bevezetését. Ez a cég első frissítése 2021-ben a teljesen megújult felhasználói kezelőfelületet nyújtó Google TV-s Chromecast eszközhöz.

Google TV-s Chromecast

A frissítés a TV-k és AV vevőerősítők továbbfejlesztett 4K támogatását valamint a Dolby Atmos továbbításával kapcsolatos hiba javítását tartalmazza, mely utóbbi a hangformátum jelzését és dekóder oldali felismerését akadályozhatta. A változásnapló emellett megemlíti a biztonsági, a stabilitási és a teljesítményjavításokat, valamint a javítást azoknak a felhasználóknak, akiknek megjelenik az Android helyreállítási képernyő.

A Google TV-s Chromecast eszközhöz 2020 vége óta kapható, jelenleg hivatalosan Észak-Amerikában, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, és Európa egyes országaiban, de persze hazánkban is megvehető nem is egy internetes forgalmazótól.

A cég megjegyzi, hogy a „firmware-frissítése szakaszosan történik”. az Új frissítések kereséséhez az eszköz menüjében a Settings -> System -> About -> System update pontig kell elnavigálni.

Chromecast Google TV-vel 2020. december 5-i biztonsági és 2021. február 8-i 200918.033 verziójú szoftver frissítései a következőket tartalmazzák:
  • Továbbfejlesztett 4K támogatás TV-khez és AV vevőerősítőkhöz
  • Dolby Audio javítások a Dolby Atmos és a Dolby Digital Plus tartalmak továbbításához
  • Az Android helyreállítási képernyő fejlesztései és javításai
    – Csökkenti az Android helyreállítási képernyő látó felhasználók előfordulását
    – Az Android helyreállítási képernyő megjelenésekor javított instrukciók
  • Biztonsági frissítés: a biztonsági javítás szintje 2020. december 5-én emelkedett
  • Általános biztonsági, stabilitási és teljesítménybeli fejlesztések

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .