Hisense 110UX: a 279 centis Mini LED ULED X LCD csúcs TV

A CES 2024 alkalmával mutatkozik be a Hisense 110UX Mini LED ULED X TV 10.000 nit (cd/m2) rekordfényességű óriásképernyővel.


A Hisense 100U7KQ után hamarosan bemutatkozik a márka új 110UX csúcs LCD TV-je. Ebben a cég saját Mini LED ULED X technológiája működik, amellyel a 279 centis képátlójú képernyő 24 V-os, nagy teljesítményű Mini LED panelmegvilágítása 40.000 helyileg fényerő-szabályzott zónával rekordnak számító 10.000 nit (cd/m2) csúcsfényességet ígér. Ez jóval magasabb fényesség, mint amire napjaink 1.500 – 2.000 nites (cd/m2) OLED TV-i , illetve  2.000 – 4.000 nites (cd/m2) Mini LED LCD TV-i képesek.

A cég több mint egy évtizedes kutatás-fejlesztésének csúcspontja a Mini LED ULED X technológia, ami aktív intelligens háttérvilágítás-szabályozással minimalizálja a sötét háttérből kiemelkedő fényes objektumok körüli fényszivárgást, s ami „mérhetően növeli” a kontrasztot és javítja a képdinamikát a még jobb képminőség érdekében.

Hisense 110UX CES 2024

A Hisense 110UX-ben alkalmazott újonnan kifejlesztett X-Chipset a trendet követve már mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásával ismeri fel az egyes jeleneteket és végez folyamatos beállításokat a kép tisztaságának, mélységének és kontrasztjának javítása érdekében.

A lenyűgöző csúcsfényesség és a jobb kontraszt mellett a 110UX állítólag a BT.2020 színtér 95%-át képes reprodukálni, amit a Hisense az új panelanyagok és a „fejlettebb kvantumpont-technológia” használatának tulajdonít.

A TV óriásképernyője széles nézési szögeket ígér, a tükröződésgátló fóliáknak és a belső panelszerkezetnek köszönhetően pedig a környezeti fény mindössze 1,28%-a verődik vissza a képernyőről. A Hisense STW2.0 széles-szögű filmtechnológiája tovább csökkenti a háttérvilágítás fényszivárgását, a fényudvarokat és a színeltolódást.

A Hisense 110UX fenti sajtófotója alapján a képernyőt egy komoly hangrendszert is tartalmazó bútorszerű állvány tartja, de erről és a további részletekről valószínűleg csak a CES 2024 januári megnyitásakor tudhatunk meg többet. Egy sajtóközleményből azt viszont már tudjuk, hogy a készülék a CES 2024 Innovation Award díjazottjai között van.

Az ugyancsak kínai TCL egy 292 centis (115”) QD-Mini LED LCD TV-t mutatott be a szeptemberi az IFA-n.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .