Idén kezdi el építeni a SED TV gyártósort a Canon és a Toshiba

1. Oldal

Fujio Mitarai a Canon elnöke bejelentette, hogy cége és a Toshiba azt tervezi, ebben az évben elkezdik a Surface Conduction Electron Emitter Display (SED) síkpaneles televíziók tömegtermelésre szolgáló gyártósor építését.
Korábban a két cég azt tervezte, hogy az új termékkel még idén tavasszal megjelenik, de a váratlanul gyorsan csökkenő LCD és plazma TV árak miatt elhalasztották annak piaci bevezetését.

A kezdeti terveknek megfelelően a két partnercég összesen 180 milliárd yent (kb. 330 milliárd Ft) fektet be a gyártósor megépítésbe, ami a Toshiba egyik Japánban lévő gyárában működik majd.

„A 2008-as pekingi olimpia előtti vásárlási szezonra készen akarunk állni a tömegpiaci termékekkel”, mondta el Mitarai. Azt is hozzátette azonban, hogy „még nem építettük ki az alacsony költségű SED tömegtermelés gyártási technológiáját”.

SED HDTV (illusztráció)
SED HDTV (illusztráció)


Jelenleg arra lehet számítani, hogy az első SED HDTV-k 2007. vége felé, talán a karácsonyi vásárlási szezonra kerülhetnek az üzletekbe – legalábbis a fontosabb piacokon.

Kapcsolódó linkek:

A Toshiba nem kíván 2006-ban megjelenni a SED TV-vel
SED panel az IFA-n zárt ajtók mögött
Épül a Canon és Toshiba SED gyára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .