IKEA Uppleva: lehetne még csiszolni a bútorba épített TV-n

1. Oldal

Az IKEA nemrég kezdte el a nagy publicitást kapott „Uppleva” TV-Blu-ray lejátszós 2.1-es hangrendszer-szekrény kombináció forgalmazását Európában, de a legnagyobb Svéd technikai magazin értékelése aligha tekinthető pozitívnak.
A nemrég a médiában már bemutatott egy TV-t és egy Blu-ray lejátszós 2.1-es hangrendszert egy bútorba kombináló IKEA Uppleva házi szórakoztató rendszer immár kapható a gyártó stockholmi áruházában. Más IKEA áruházak a jövő hónapban kezdik el annak forgalmazását néhány európai országban, de hazánkban még egy ideig nem lesz kapható.

IKEA_uppleva_ butor_TV_1.jpg
Az „Uppleva” sok fogyasztó figyelmét kelthette fel, mert egyrészt ez a bútorgyártó cég első szórakoztatóelektronikai piacra történő behatolási kísérlete, másrészt, mert a karcsú kialakítású mindent egyben kínáló termék koncepciója benne az utált kábelek elrejtése tényleg érdekes mondhatni magától értetődő vásárlói igényt elégít ki.

A 61, 82 vagy 117 centis (24, 32 vagy 46 inch) képernyőméretű teljes 1080p HD felbontású LED LCD TV-vel kínált, MP3, MP4, DivX HD és JPEG médiafájlokat is lejátszó, HDMI bemenetekkel és USB porttal is rendelkező rendszer Blu-ray lejátszót és egy 2.1-es hangrendszer is tartalmaz, mely utóbbi mélysugárzója vezeték-nélkül kap jelet. A TV kezelőfelületén mintegy 20 okos TV alkalmazás érhető el, mint például a YouTube és a Vimeo. A bútor egy az infravörös távirányítók jeleit átengedő takarású külön fiókjában játékkonzol vagy médiavevő helyezhető el. A svéd vállalat azt is bejelentette, hogy egy 8GB-os tárolóval, lehetővé teszi a TV műsorok rögzítését, illetve az élő programok késleltetett (Time-Shift) megtekintését vissza- és előre tekeréssel.

IKEA_uppleva_ butor_TV_2.jpg
Az Uppleva első, az M3 Svéd technikai magazin által elvégzett termékértékelése azonban valószínűleg sok fogyasztó felfokozott várakozását hűti le. Az ország legnagyobb szórakoztatóelektronikai termékekkel is foglalkozó kiadványa ugyanis meglehetősen kritikus az IKEA új termékével, és annak képminőségét az olcsó LG és Samsung TV-khez hasonlítja.

IKEA_uppleva_ butor_TV_taviranyito.jpg
Az M3 a kép közepes feketéjéről, rossz színvisszaadásáról és „aggasztó” mennyiségű zajáról számol be. A készülék Smart TV kezelőfelületét lassúnak és rosszul tervezettnek ítélték, bár ez a magazin szerint könnyen orvosolható egy szoftverfrissítéssel. A magazin a terméket a csalódást keltő 10-ből 5-re értékelte annak ellenére, hogy a szerkesztő Andreas Ivarsson „nagyon jónak” minősítette annak hangrendszert és „elegánsnak”a bútort magát.

Az IKEA fejlesztői talán átgondolják a kritikákat és lemondanak a TV eladásról arra koncentrálva amiben jók, nevezetes a bútorgyártásra.

Kapcsolódó link:

IKEA bútor beépített TV-vel és hangrendszerrel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .