Szövetség az egységes márka-független Smart TV fejlesztésért

1. Oldal

Az LG és a Philips TV-ket gyártó és értékesítő TP Vision egyesítve erőit elindítja a „Smart TV Alliance” elnevezésű szövetséget, amihez állítólag japán TV gyártók is csatlakoznak.


A Smart TV Alliance (magyarul Smart TV Szövetség) célja, hogy egységes, nem valamely gyártó által védett ökoszisztémát hozzanak létre okos TV fejlesztők számára. A Szövetség létrejöttének előzménye, hogy a Philips, a Sharp, az LG és a Loewe közös szoftverfejlesztő kitt kidolgozásában állapodtak meg még 2011 őszén. Bong-Seok Kwon az LG Electronics, és a létrejött Smart TV Szövetség elnöke szerint azonban: „A mai napig a Smart TV ipar nagyon nehéz piaci a TV gyártók és fejlesztők számára, mivel a különböző márkájú televíziók eltérő platformokat és technológiákat használtak.”

Smart_TV_Alliance.jpg
Majd hozzátette: „A Smart TV Szövetség nagyobb játékteret teremt, ami arra bátorítja a fejlesztőket, hogy több és jobb TV alkalmazásokat kreáljanak, ugyanakkor a gyártóknak és a fogyasztóknak a filmkölcsönzés, a zenei szolgáltatások, a játékok, közösségi hálózatok és egyebek leggazdagabb forrását nyújtja.”

A Szövetség feladatának része, hogy megpróbálja csökkenteni az okos TV alkalmazások fejlesztésének költségeit. Alain Perrot, a Smart TV Szövetség igazgatósági tagja a TP Vision részéről azt mondta: „A különböző platformokon való interfész kialakítással és teszteléssel eltöltött értékes időt helyett a fejlesztők kreativitásukat kizárólag olyan alkalmazások megvalósítására összpontosíthatják, amelyeket a fogyasztók élvezni fognak.”

A Sharp is támogatja a projektet, és egyik képviselőjük nyilatkozata szerint: „Továbbra is hisszük, hogy ez a helyes irányt az okos TV gyártók és a fejlesztők számára”.

A nagy kérdés, hogy más TV gyártók is csatlakoznak-e az LG, a Sharp és a Philips mellé és támogatják-e a kezdeményezést. Hogy megkönnyítsék a csatlakozást, az alapító tagok létrehozták a Smart TV Szövetség Konzorciumot, hogy szabvány műszaki specifikációt segítsenek definiálni az okos TV fejlesztők számára. Ez lehetővé teszi, hogy alkalmazásaikat csak egyszer kelljen megalkotni, és azok platformtól függetlenül több TV-n is futhassanak.

Kapcsolódó linkek:

Philips TV-k lesznek még, de más gyártja majd azokat
Philips, Sharp és Loewe közös internetalapú TV platform
Smart TV szövetségben a Philips, a Sharp, az LG és a Loewe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .