Indul az aktív 3D szemüvegszabvány licencprogramja

1. Oldal

A Panasonic, a Samsung, a Sony és az X6D Ltd. (Xpand 3D) által bejelentett „Full HD 3D Glasses Initiative” 3D aktív képzáró szemüvegszabvány kezdeményezés licencprogramja kezdetét veszi.


Full HD 3D_200px.jpgA licencprogram keretén belül az Infravörös (IR) és a Bluetooth kompatibilis rádiófrekvenciás (RF) rendszerű aktív 3D szemüveg technológiák licencét lehet megszerezni. A licencprogrammal kapcsolatos minden információ megtalálható a kezdeményezés hivatalos weboldalán.

Még augusztus elején jelentette be a Panasonic, a Samsung, a Sony és az XPAND 3D együttműködési szándék 3D aktív szemüvegek és 3D képmegjelenítők, TV-k, PC monitorok, vetítők, valamint XPAND 3D aktív szemüveget alkalmazó 3D mozik közötti RF és infravörös rendszerprotokollok szabványosítására.

Tizenkét cég (Changhong Electric Co., Ltd.; FUNAI Electric Co., Ltd., Hisense Electric Co., Ltd., Hitachi Consumer Electronics Co., Ltd., Mitsubishi Electric Corporation, Royal Philips Electronics, Seiko Epson Corporation , Sharp Corporation, SIM2 Multimedia SpA, TCL Corporation, Toshiba Corporation, ViewSonic Corporation) fejezte ki támogatását a kezdeményezés tevékenységével.

A „Full HD 3D Glasses Initiative” licencprogram sikeres elindításával még ebben a hónapban egy tesztközpont megnyitására kerül sor, amely ellenőrzi majd, hogy a program keretében gyártott termékek megfelelnek-e a kezdeményezés specifikációjának.

Kapcsolódó linkek:

Négy cég aktív 3D szemüveg szabványt fejleszt
Formálódó szabvány 3D aktív képzáró szemüvegre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .