Sony: másfajta TV készülék hoz majd üzleti sikert

1. Oldal

Howard Stringer a Sony vezérigazgatója a The Wall Street Journal online kiadásának nyilatkozva elismerte, hogy cége minden most gyártott TV-vel pénzt veszít és „másfajta TV készüléket” fejlesztenek.
Howard_Stringer_200px.jpg
A The Wall Street Journal cikkében Stringer elmondta, hogy a Sony „nem folytathatja a TV gyártást az eddigi módon”, és elismerte „minden általunk gyártott TV készüléken pénzt veszítünk”.

A cikkben a vezérigazgató részleteket nem említve elárulta, hogy „Óriási mennyiségű kutatás-fejlesztést (fektetnek) egy másfajta TV-be.” Ez az új TV valószínűleg olyan internetre csatlakozó készülék lesz, ami a Sony új okostelefont, táblagépet, számítógépet és televíziót integráló „négy képernyő” stratégiájába illeszkedik.


Stringer – aki annak ellenére, hogy a Sony várható vesztesége 2011-ben több mint 1 milliárd dollárt (kb. 230 milliárd Ft) lesz, nem távozik a cég éléről és tovább folytatja a küzdelmet a vállalat sikere érdekében – azt is elmondta, hogy egy olyan platform létrehozása a cél, ami az Apple riválisa lehet. „Az elmúlt öt évet egy platform felépítésével töltöttem, hogy versenyezni tudjak Steve Jobs-al. Ez kész és most indul.”

Azt is mondta Stringer, hogy „nem kétség” az Apple egy TV-n dolgozik, így lehet, hogy a Sony innovációban megelőzi a cupertinoi céget.

Kapcsolódó linkek:

Sony: divízióátszervezés és felére csökkenő TV értékesítés
A Sony kiszáll az LCD panelgyártásból és az LG-től vásárol
Sony: a TV üzletág azonnali átszervezése várható
Sony: LCD TV üzletágat érintő lépések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .