OLED TV: az LG TV-jénél 1,5-szer drágább lesz a Samsungé?

1. Oldal

Az LG OLED TV-je már a kiemelt európai országokban is megrendelhető, míg a Samsung készülékéről az a nem hivatalos információ terjed, hogy legfeljebb csak nyár végével és jóval drágábban lesz kapható.

Dél-Koreában már szállítják az első LG OLED TV-ket és a 140 centis (55 inch) képátlójú készülék európai piacra szánt 55EM970V modellszámú változata már a nagyobb európai országokban is megrendelhető.

LG_OLED_TV.jpg
A britek például a Harrods áruház műszaki osztályán adhatják le előrendelésüket a 10.000 fontba (kb. 3,4 millió Ft) kerülő készülékre, amit aztán júliusban szállítanak majd. A jelentősebb piacok közül Hollandiában is elkezdődött a modell árusítása előrendelés formájában, de ott az áráról egyelőre csak annyit tudni, hogy az 7.000 euró (kb. 2,1 millió Ft) felett lesz.

Samsung_55ES9500_OLED.jpg
A Samsung ugyancsak 140 centis 55ES9500 OLED TV-je forgalomba kerülésével és árával kapcsolatban eddig még semmilyen hivatalos információ nem látott napvilágot. A héten azonban a HDGuru egy a Samsung Jakartában megtartott délkelet-ázsiai fórumáról beszámoló riportot idéz, amely szerint a cég várva várt OLED TV-je abban a piaci régióban augusztus elején kerül piacra, méghozzá 18.434 USA dollárnak (kb. 4,2 millió Ft) megfelelő áron.

Ha mindez igaz, akkor feltételezhető, hogy a világ többi részén is ekkor és ennyiért lesz kapható a Samsung OLED TV-je, ami vörös, zöld és kék szerves fénykibocsátó diódák alkotta pixelekből rakja össze a képet. Az LG készüléke ezzel szemben vörös, zöld és kék diódák szendvicséből álló „fehér” OLED-eket alkalmaz, amelyek felett vörös, zöld, kék illetve színtelen szűrő engedi át a kívánt hullámhosszú fényt.

Mindkét gyártó természetesen a saját technológiai megoldását tartja jobbnak, de mindkettő küszködik az előállítást drágító gyenge kihozatali aránnyal. A két készülék ára közötti minimum másfélszeres különbség alapján is biztosra vehető, hogy az LG a Samsung előtt jár a gyártási problémák megoldásában.

Kapcsolódó linkek:

LG: szállítják az első OLED TV-ket és új gyár épül
LG, Samsung OLED TV együttműködés kormányzati nyomásra?
LG: 102 és 178 centis OLED TV-k még idén?
LG: OLED TV ívre hajlítva a CES 2013-on
Samsung: hajlított OLED TV a CES 2013-on
Késnek az LG és a Samsung OLED TV-k
LG: három modellváltozata lesz a 140 centis OLED TV-nek
Samsung: a 140 centis 55ES9500 OLED TV az IFA 2012-n
IFA 2012: bemutatkozik az LG 213 centis 4K TV-je is
OLED TV panelt gyártani 8-10-szer drágább az LCD-nél

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .