JBL Bar 9.1: a márka első Dolby Atmos hangprojektora

A CES 2020 alkalmával bejelentett JBL Bar 9.1 Dolby Atmos hangprojektor vezeték-nélküli hátsó hangsugárzókkal és felfelé irányított hangszórókkal teremt 3D hangteret, Chromecast és Airplay 2 támogatással pedig zenét szólaltat meg.


A JBL új hangprojektorral bővíti kínálatát, mely a cég első Dolby Atmos hangzást 5.1.4 konfigurációban előállító ilyen terméke. A Bar 9.1 körülölelő hangélményt ígér ügyes megoldásokkal.

„A Bar 9.1 az első JBL hangprojektor beépített Dolby Atmos hanggal a tökéletes moziatmoszféra megteremtésére. A hallgatók szinte érezni fogják, ahogy a helikopterek kedvenc akcióhősük fölött köröznek a négy felfelé irányított Dolby Atmos hangszórónak köszönhetően. Ezek az egyedi hangszórók szó szerint új magasságokba emelik a hangot, kihasználva a szoba reflexióit, hogy a hangot minden szögből visszaverje, miközben a két akkumulátorról táplált levehető vezeték-nélküli hátsó hangsugárzó a hangot a mennyezetre fellőve és onnan visszaverve teremt 3D hallgatási élményt, mint semmi más” – áll a cég sajtóközleményében.

A hangprojektor és a két hátsó hangsugárzóként használható akkumulátoros levehető egység is tartalmaz tehát felfelé sugárzó hangszórókat, ezekkel állítva elő a Dolby Atmos hangsávú filmek fej fölül megszólaló hangjait. A JBL szerint a levehető hangszórók 10 órán át működhetnek önmagukban, a 25 centis membránátmérőjű aktív vezeték-nélküli mélynyomóval teljes hangrendszer összteljesítménye 820 W.

A Bar 9.1 tudja az Apple Airplay 2 és a Google Chromecast Wi-Fi alapú audio-protokollokat, amelyekkel például internetes streaming szolgáltatások zenéi válnak megszólaltathatóvá a hangprojektoron. Ráadásul az AirPlay 2 lehetővé teszi a hangprojektor csatlakoztatását Apple TV-hez a hang vezeték-nélküli továbbításához és megszólaltatásához. A Bar 9.1 Bluetooth támogatást is kínál.

A JBL Bar 9.1 valamikor tavasszal kerül forgalomba 1.000 € (kb. 335.000 Ft) áron.

A JBL Bar 9.1 kiemelt jellemzői:
  • Kiváló moziélmény: magávalragadó hangélményt teremtenek a felfelé sugárzó hangszórók, a levehető vezeték-nélküli surround hangsugárzók valamint a 9.1 csatornában egyesített JBL és a Dolby audioszaktudás.
  • Bárhová elhelyezhető levehető hangsugárzók: a beépített akkumulátorok jelentik az audioszabadságot. A két levehető surround hangsugárzó bárhol elhelyezhető a szobában, hogy hihetetlen hangélményt élvezhessen. 10 órányi lejátszás után a feltöltéshez egyszerűen dokkolja azokat a hangprojektorhoz.
  • 25 centis (10 hüvelykes) vezeték-nélküli mélynyomó: élvezze a moziminőségű basszus erősítést a filmélmény fokozása érdekében.
  • Beépített Chromecast és Airplay 2: küldjön nagy felbontású zenei bitfolyamot egyenesen a hangprojektorra.
  • Vezeték-nélküli Bluetooth streaming: vezeték-nélkül csatlakoznak az okos-eszközök a hangprojektorhoz és teszik élvezetessé az erőteljes hangot.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .