LG: legördülő OLED és más koncepció képernyők a CES 2020-on

A CES 2020 kiállításon bemutatott LG Display OLED koncepciók között ott volt a hangot a képernyőből megszólaltató „Cinematic Sound OLED” és a „Roll-Down OLED” display, melyek később akár a fogyasztókhoz is eljuthatnak.


Két éve még az LG Display mutatta be azt a feltekerhető OLED képernyőt, amiből az LG R9, a világ első feltekerhető OLED TV-je lett, aminek forgalmazása még várat magára. A történet hasonlóan alakult a 8K OLED TV esetében is, amivel először a CES 2018 kiállításon az LG Display állt elő, és most már kapható az LG 88Z9, sőt jönnek a 2020-as SIGNATURE OLED 8K TV-k. Vagyis az LG Display OLED koncepció képernyők később jó eséllyel válnak fogyasztók számára megvásárolható termékké az LG Electronics gyártmányaként.

A CES 2020 kiállításon az LG Display bemutatott egy 164 centis képátlójú (65 hüvelykes) „Roll-Down OLED” display prototípust, ami egy rolós vetítővászonhoz hasonlóan egy mennyezeti tokból gördül le, és oda tekeredik vissza, ha nem használják. Kérdés persze, hogy ez mennyiben újdonság, hisz a 2018-ban bemutatott feltekerhető OLED képernyőt is lehetett volna fejjel lefelé fordítva használni, amit a cég műszaki szempontból már akkor sem zárt ki.

Ha ez a koncepció is termékké válik, akkor az OLED TV a mennyezetből is előbújhat új lehetőséget biztosítva annak szobabelsőben való elhelyezésre.

A cég bemutatta a legújabb „Cinematic Sound OLED” display koncepcióit is, melyek hangrendszere a képernyőbe épülve a hangot közvetlenül abból állítják elő. A 190 centis (77 hüvelykes) UHD „Film Cinematic Sound & Wallpaper” OLED display tapétaként rögzíthető a falra, mert a cég filmekből álló új hangrendszerével a képernyő „ostya-vékony”. A cég egy 223 centis (88 hüvelykes) „8K Cinematic Sound OLED” képernyőt is bemutatott 11.2-csatornás hangrendszerrel.

Az LG Display a kiállításra időzítve jelentette be új, eddigi legkisebb, 121 centis (48 hüvelykes) OLED TV képernyőjét: „Ezenkívül az LG Display új méretű OLED TV képernyőt ad az 55 hüvelykes, 65 hüvelykes, 77 hüvelykes és 88 hüvelykes (140, 164, 195 és 223 centis) OLED TV display választékhoz, a világon először egy 48 hüvelykes OLED TV képernyő bemutatásával bővítve a fogyasztói lehetőségeket.” Az LG és a Sony kínálatában már szerepelnek is az evvel épített első OLED TV-k.

A CES 2020 alkalmával az LG Display további az utasszállító repülők fedélzetén és az autók műszerfalában alkalmazható OLED display megoldásokat is kiállított.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .