JBL Project Everest DD66000

1. Oldal

Megalkotta a JBL valaha készített legkifinomultabb hangsugárzóját, a Project Everest DD66000-et, ami egyesíti a cég legkorszerűbb mérnöki tudását, technológiáit és anyagait, újradefiniálva a korszerű hangsugárzó-tervezést.
A JBL sajtójelentése alapján a Project Everest DD66000-et kompromisszumok nélkül tervezték és gyártják, hogy új mércét állítsanak fel a hangvisszaadás terén.

A Nagyteljesítményű Audió kategóriában „2007 legjobb innovációja” díját elnyerő DD66000-et a JBL fennállása 60. évfordulójának megünneplésére tervezték, és megtestesül benne a hat évtizedes hangsugárzó-tervezés tapasztalatának öröksége, együtt a legfejlettebb anyagokkal, alkatrészekkel és technológiákkal, valamint a kivételes mérnöki tehetséggel. A hangsugárzó figyelemreméltó hangzási pontosságot és zenei hanghűséget kínál.

A sajtójelentés ezután a DD66000 kiemelkedő hangzását ecseteli, majd a részletekkel folytatja:

DD66000.jpg
A Project Everest DD66000 megjelenése meglepő és egyedi. A JBL legendás Hartsfield és Paragon hangsugárzóit idézve a DD66000 a JBL klasszikus tervezési elemeit kombinálja a csiszolt modern stílussal, ívelt és szögletes felületekkel és egy meghatározó vízszintes középtartományú tölcsérrel, amely tovább erősíti a hangsugárzó szembeötlő vizuális varázsát. A DD66000 elegáns rózsafa felülettel kapható. Más kiváló minőségű fafelületekkel – édenfa, cseresznye és juhar, valamennyi kivételesen kifinomult kivitelben – is kaphatóak.

A Project Everest DD66000 temérdek innovatív hangszóró technológiák egyesít. 045Be-1-es ultra magas-frekvenciás meghajtója 25mm-es berillium membránt és 50 mm-es neodímium mágnest használ, hogy 50kHz feletti frekvencia-átvitelt állítson elő. A 476Be nagyfrekvenciás kompressziós meghajtó 100mm-es tiszta berillium membránt alkalmaz 100mm-es alumínium élre-tekercselt lengőtekerccsel, és a JBL gyorsan táguló, koherens hullámú hangoló dugójával. A nagyhatásfokú neodímium mágneses meghajtó szerkezet olyan finomításokat tartalmaz, melyek fenntartják a légrés maximális fluxusát, és kimagasló hangminőséget biztosítanak bármely hangerőn, kivételes tisztasággal és felbontással.

Az élenjáró átalakítók Bi-Radial tölcsérekkel működnek együtt, amelyek sűrű és inert SonoGlass anyagból készülnek, kiküszöbölve a nem kívánatos hangszíneződéseket. A tölcsérek formája optimális szórást biztosít vízszintes és a függőleges síkban, az egyenletes frekvencia-átvitel és a pontos hangkép érdekében.

DD66000_1501AL.jpg
A 1501AL 380 mm-es mélyhangszóró Aquaplas-kezelt cellulóz membránkúpot alkalmaz, amely megőrzi a hangzás semlegességét, miközben csillapítja a belső rezonanciákat, és kontrollált tiszta basszus átvitelt biztosít. A keresztváltót úgy tervezték, hogy a mélyhangszórók különböző frekvenciatartományokban működhessenek, s ez a konfiguráció optimális hangirányítást és nagy kimenő teljesítményt biztosít. A keresztváltó hálózat egy egyenáramú teleppel működő munkaponti rendszert alkalmaz, mely fenntartja a kondenzátorok A osztályú működését maximális hangtisztaságot eredményezve.

A Project Everest DD66000 előlapi kezelőszerveivel pontosan beállítható a kis- és nagyfrekvenciás szint, és más jellemzők, hogy bármely rendszerhez és teremhez maximális hangteljesítményt érjen el. A DD66000 a legszigorúbb szabványoknak megfelelően és kiváló alkatrészekből, polipropilén fóliakondenzátorokból, tekercselt és fémoxid ellenállásokból, valamint légmagos induktivitásokból épül. A megerősített belső merevítés plusz szilárdságot biztosít, a nem kívánatos rezonanciák kiküszöbölésére.

A DD66000 mért adatai példaértékűek. A rendszer frekvencia-átvitele rendkívül egyenletes és széles, az irányítottság és a teljesítmény-átvitel igen egyenletes, a harmonikus torzítás nem hallható szintre korlátozódik, és a dinamikus linearitás páratlan.

A hangsugárzó 2007. tavaszán lesz kapható 50.000 euró (kb. 1,3 millió Ft) javasolt kiskereskedelmi áron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .