Bill Gates szerint öt éven belül az internet forradalmasítja a TV-t

1. Oldal

A Microsoft elnöke a svájci Davosban zajló Világgazdasági Fórumon adott hangot a címben szereplő véleményének, melyet az online videotartalmak robbanásszerű növekedésre és a PC-k és TV készülékek összeolvadására alapoz.
WEF_B_GATES.jpg„Meg vagyok lepve, az emberek mennyire nem látják, hogy mi lesz a TV-vel öt éven belül, aztán nevetni fognak azon, ami most van” mondta Bill Gates a Világgazdasági Fórumon összegyűlt üzletembereknek és politikusoknak.

A szélessávú internet és a videós fájlcserélő oldalak népszerűségének növekedése már most a fiatalok TV előtt töltött idejének csökkenését mutatják világszerte. Az elkövetkező években egyre több néző kívánja majd meg az online videózás kínálta rugalmasságot, és fordul el a kötött műsorrendű, a látnivalót reklámokkal megszakító szokványos televíziózástól.

„Bizonyos dolgok, mint a választások vagy az Olimpia mutatják meg igazán mennyire szörnyű a TV. Várnod kell a pasasra, aki arról beszél, ami érdekel, vagy elmulasztod az eseményt és vissza akarsz menni, hogy lásd azt,” mondta Gates „Ezeknek a dolgoknak az internetes megjelenítése sokkal jobb.”

Jelenleg számítógépen videoklippeket nézni más élmény, mint komédiákat vagy dokumentumműsorokat nézni televízión. De itt a konvergencia új kihívásokat állítva a TV-s cégek és a hirdetők elé.

Az internetes televíziózás már idehaza is élvezhető megjelenési formája az IPTV, melyet egyelőre két szolgáltató kínál. Az egyik TVnet TVtévé szolgáltatása, a másik T-Online T-Home TV.

Kapcsolódó link:

Microsoft: indul a HDTV és HD filmletöltés az Xbox 360 tulajdonosok számára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .