JOLED OLEDIO: 4K panelek nyomtatásos tömeggyártással

A JOLED OLEDIO márkanévvel elkezdte a 55, 68 és 80 centis (22, 27 és 32 hüvelykes) képméretű nyomtatott 4K OLED paneljei szállítását monitorgyártó partnereinek.


A Japan Display, a Sony és a Panasonic közös vállalkozása, a Japan OLED (JOLED) bejelentette, hogy elkezdte az OLEDIO márkanevű OLED display panelek szállítását. Ez a nyomtatott OLED világelső tömeggyártásának elindulását jelenti.

A JOLED közleménye úgy fogalmaz: „Ez az OLED képernyők első tömeggyártása nyomtatásos módszerrel, amely eltér a hagyományos vákuumgőzöléses metódustól. A JOLED 10 – 32 hüvelykes, közepes méretű, nagy teljesítményű és magas minőségű OLED képernyőket gyárt majd az OLEDIO márkanév alatt csúcskategóriás monitorokhoz, orvosi monitorokhoz, autóipari képernyőkhöz és hasonlókhoz.”

JOLED OLEDIO

A JOLED weboldalán jelenleg három OLEDIO OLED display szerepel. Az 55, 68 és 80 centis (22, 27 és 32 hüvelykes) képátlójú RGB OLED pixelekkel rendelkező képernyők mindegyike 4K felbontású és 1.000.000:1 kontrasztarányt továbbá az 55 centis (22”) 350 cd/m2, a 68 és 80 centis (27” és 32”) 540 cd/m2 csúcsfényességet produkál.

A nyomtatott OLED kutatás-fejlesztését 2017-ben kezdte a JOLED és 2019-ben kezdte meg a próbagyártást. A bejelentés szerint: „A JOLED a próbáról áttér a tömeggyártásra és az értékesítés bővítését célozza.”

A JOLED tintasugaras nyomtatással gyártott 55 centis (21,6 hüvelykes) 4K OLED képernyőjét az Eizo első OLED monitorában alkalmazták először még 2019 végén.

Érdekesség, hogy a JOLED szállítja a paneleket az LG Electronics CES 2021 alkalmával bejelentett első 68 és 80 centis (27” és 32”) „UltraFine” OLED monitoraihoz, pedig a márka OLED TV-ihez – mint mindenki más – az LG Display WOLED paneljeit használja.

A JOLED tehát jelenleg a közepes méretű OLED panelek tömeggyártására összpontosít. Ugyanakkor a JOLED és a kínai TCL panelgyártó partnere a CSoT szövetségre léptek ”nagyméretű TV-s OLED-ek közös fejlesztésének elindítására”, bár úgy tűnik, hogy ez az együttműködés még korai szakaszban van.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “JOLED OLEDIO: 4K panelek nyomtatásos tömeggyártással” bejegyzéshez

  1. Vajon a A JOLED tintasugaras nyomtatással gyártott OLED display panelek hibaszázaléka és az ára, mennyi lehet a hagyományos vákuumgőzöléses metódushoz viszonyítva??

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .