Az LG 140 centis OLED TV-je is ott lesz a CES 2012-őn

1. Oldal

Az LG Electronics bejelentette a világ legnagyobb OLED TV-jét, ami az LG Display OLED paneljével, 4-színű pixelekkel és színfinomítással bármely TV-nél természetesebb színeket ígér a hagyományos OLED gyártási eljárásnál olcsóbban.


Az LG Display 140 centis OLED TV panelje mellett tehát ott lesz az LG Electronics (LG) erre épülő 55EM9600 OLED TV készüléke is a CES 2012 kiállításon. Az utóbbiról megjelent sajtójelentésből további műszaki részletek derülnek ki.

LG_140cm_WOLED_TV.jpg
Havis Kwon az LG Electronics Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatójának elmondása szerint: „Az LG Display szoros együttműködésével olyan termékünk van, amely nemcsak az OLED LCD-vel szembeni minden előnyét biztosítja, de lényegesen alacsonyabb költséggel, mint ami a meglévő OLED gyártási technológiák használatával elérhető”.

OLED_technologiak.jpg
Ami az LG 55EM9600 TV képében más, mint a többi OLED TV-ben az a 4-színű pixelek (4-Color Pixels) és a színfinomító (Color Refiner). A gyártó szerint ezek együtt természetes, pontos színeket állítanak elő élesen és konzisztensen. A más gyártók RGB OLED TV-i által használt vörös, zöld és kék színű részpixelekhez képest a White OLED TV vörös, zöld, kék és fehér színű részpixelekkel állítólag pontosabb színábrázolást tesz lehetővé. A színfinomító egy a színárnyalatokat és tónusokat finomító LG algoritmus révén szélesebb nézőszögben biztosít konzisztens színeket.

A végtelen kontrasztaránnyal büszkélkedő LG 55EM9600 OLED TV élénk színeket és finom részletek ígér a képernyőn megjelenő kép fényerejétől függetlenül, és a sötét jelenetekben is a legtisztábban és élesebben maradnak meg a színek és részletek. Az LCD képernyőknél 1000-szer gyorsabb válaszidejű LG OLED TV elmosódástól és áttűnéstől mentes kristálytiszta mozgásmegjelenítést is ígér.

Az LG 55EM9600 OLED TV technológiai kifinomultsága mellett esztétikailag is vonzó. A képernyő körüli vékony keret karcsú, minimalista megjelenést kölcsönöz, a mindössze 4 mm vastag és alig 7,5 kilogrammos készüléknek, ami szinte beleolvad a falba.

Kapcsolódó linkek:

LG 213 centis 4K felbontású 3D TV a CES 2012 kiállításon
LG 140 centis OLED TV panel a CES 2012 kiállításon
LG TV-k Intel WiDi technológiával a CES 2012-őn
Samsung és LG 140 centis OLED TV-k a CES 2012-őn?
Már jövőre piacon az LG 140 centis (55 inch) OLED TV-je
LG Display OLED TV panelek 2013-tól, de milyenek?
OLED: az LG 79 centis 3D OLED TV idén már kapható
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .