OLED TV: japán-kínai szövetség nyomtatásos OLED TV fejlesztésére

A japán JOLED és a kínai TCL panelgyártó partnere a CSoT szövetségre lépnek ”nagyméretű TV-s OLED-ek közös fejlesztésének elindítására”.


A japán JOLED és a kínai TCL panelgyártó partnere a CSoT szövetségre lépnek nyomtatott RGB pixelekkel rendelkező ”nagyméretű TV-s OLED-ek közös fejlesztésének elindítására”.

A Japan OLED (JOLED) 2015. óta kutatja a nyomtatott OLED képernyők előállítását, és jelenleg már gyárt is kis- és közepes méretű OLED paneleket okostelefonok és a PC monitorok gyártói számára. A JOLED tintasugaras nyomtatással gyártott 55 centis (21,6 hüvelykes) 4K OLED panelt szállít az Eizo első OLED monitorához, és a Finetech Japan 2018 kiállításon már bemutatott egy 140 centis (55 hüvelykes) 4K TV panelt is (ez látható az alábbi képen)

A készpénzes befektetőt kereső JOLED bejelentette, hogy 20 milliárd jen (kb. 58 milliárd Ft.) tőkeemeléshez jut a China Star optoelectronics Technology (CSoT) befektetése révén, amely a kínai tévégyártó TCL displaypaneleket gyártó leányvállalata. A TCL CSoT így 10,76%-os részesedést szerez a JOLED-ben.

A megállapodás szerint a két cég szövetségre lépnek nagyméretű TV-s OLED panelek közös fejlesztésére. A JOLED a saját tintasugaras nyomtatásos OLED gyártási technológiáját viszi a közös vállalkozásba, melyről úgy gondolja, hogy az költséghatékony és a képminőséget is javíthatja.

„A JOLED szabadalmaztatott nyomtatott OLED gyártási technológiáját fogja hozni, és nagyméretű OLED-ek közös fejlesztésbe kezd TV-s alkalmazáshoz a TCL CSOT-tal együtt” – áll a két cég bejelentetésében.

Az LG Display OLED paneljével szemben a JOLED panelek vörös, zöld, kék (RGB) részpixelekből állnak, amelyek potenciálisan növelik a színtartományt és színtérfogatot.

A cégek nem tettek közzé ütemtervet arra vonatkozóan, hogy mikorra tervezik a nyomtatásos OLED TV panelek tömeggyártásának elindítását.

A TCL jelenleg LCD TV-ket gyárt, melyek csúcsmodelljeiben miniLED háttérvilágítást alkalmaz, és fejleszt egy „H-QLED” elnevezésű hibrid OLED/QLED technológiát. A CSoT már több mint másfél éve építi T7-es üzemét, mely az eredeti tervek szerint 2021-re már kész nagyméretű OLED TV-képernyők nyomtatásos tömeggyártásra.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “OLED TV: japán-kínai szövetség nyomtatásos OLED TV fejlesztésére” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .