JVC: ízelítő a 2007-es termékpalettából

1. Oldal

A múlthét közepén a Görög főváros egyik elegáns szállodájában mutatták be a Victor Company of Japan, Ltd. (JVC) európai piacon idén megjelenő termékújdonságait. Ezek közül lássuk a házi-mozi szempontjából fontosabb készülékeket.
DLA-HD1_200px.JPGTalán a legnagyobb érdeklődést a DLA-HD1 vetítő bemutatóját kísérte. A dinamikus fényszabályzás (azaz írisz) nélkül is egyedülálló, 15.000:1 kontrasztarány érték csak egy szám, de a DLA-HD1 képe tökéletesen elsötétített és fényt vissza nem verő falú helyiségben valóban tökéletes feketét reprodukál, miközben az apró világos képrészletek teljes fényerővel világítanak. Az 1920×1080 pixel felbontású, maximum 700 lumen fényerejű, vízszintes és függőleges képeltolásra képes, kétszeres nagyításátfogású lencsével, valamint Gennum VXP videoprocesszorral rendelkező DLA-HD1 februártól lesz kapható 1,7 millió Ft-ért, ami teljesen megfelel a 6.500 eurós javasolt árnak.

HD-58S998_200px.JPGValamikor az év közepén lesznek kaphatóak az új. 2. generációs SLIM HD-ILA hátulról vetítős TV-k 147 centis (58 inch) és 165 centis (65 inch) képátlóval. Ezek a készülékek már teljes 1080p HD felbontásúak, és 27,2 illetve 29,5 cm mélységüknek valamint teljesen lapos hátfaluknak köszönhetően ugyanúgy falra szerelhetőek, mint a plazma vagy LCD TV-k. A „karcsú” (Slim) dobozmélység a gyártó által kifejlesztett konkáv (homorú) tükörnek köszönhető, és a készülékek „légies” megjelenését a képernyő körüli mindössze 1cm-es fekete keret is erősíti.

2007_LCD.JPG
Az új JVC LCD TV-k az év során folyamatosan kerülnek piacra, és jelentős újításként azután már az alapmodellekbe is beépítik a DynaPix képfeldolgozó és képjavító technológiák összes elemét. Még 2005. októberében mutatta be – elsőként a világon – a JVC Clear Motion Drive képduplázó és interpoláló technikáját. mely a képet 100Hz-el frissítve megoldja az LCD-k sokat szapult „mozgáselkenését”. Az eljárást továbbfejlesztve, új teljes HD LCD TV készülékeiben már nemcsak a vízszintes, de minden fontos irányban képes lesz javítani a mozgások megjelenítését a Clear Motion Drive. Természetesen a teljes HD LCD TV modellekbe már egy a nagyfelbontású képek feldolgozásához illeszkedő DynaPix HD Plus elnevezésű processzort építenek majd. Az új készülékek még az eddigieknél is keskenyebbek lesznek.

DD8_200px.JPG

A házi-mozi készülékek terén a DD szériájú Sophisti hálózati médiarendszerek alkotják a JVC kínálatának csúcsát. Ezek a 2.1-csatornás virtuális surround hangot állítanak elő, van 720p nagyfelbontásra felskálázó, HDMI kimenetük, USB 2.0-ás Host bemenetük, formatervük pedig igazán exkluzív. A legfontosabb műszaki tulajdonságuk azonban, hogy a különböző formátumú lemezek lejátszása mellett DLNA kompatibilis Ethernet hálózati kapcsolaton keresztül JPEG, MP3, WMA, WAV (PCM), AC3, MPEG-1/2, MPEG-4 (Advanced SP), MS MP4 v3, DivX médiafájlokat képes fogadni és képpé, hanggá alakítani a hálózathoz csatlakozó otthoni számítógépekről. TH-D5, TH-D7 típusjelzéssel lesz majd két új lemezlejátszós házi-mozi rendszer is szép fekete külsővel, 720p/1080i felkonvertált HDMI kimenettel USB Host 2.0 bemenettel, számos formátum lejátszásnak képességével. Merész koncepciót ötvöz újszerű külsőben a TH-L médiarendszer, mely saját lemezlejátszóval nem rendelkezik ugyan, de kiválóan alkalmas külső médiaforrások (iPod, USB) és játékkonzolok térhatású hangjának megszólaltatásához.
Új DVD rekordereket már nem kínál a JVC, de marad a kínálatban három új DVD lejátszó melyek alapból 720p/1080i-re felkonvertáló 1.1-es verziójú HDMI kimenetet 14-bites/108MHz-es videó D/A konverziót és DivX (Ver. 5.0) lejátszást kínálnak majd. A Blu-ray Disc lejátszó csak prototípusként szerelt a kiállításon, forgalomba hozataláról még nincs információ.

Kapcsolódó linkek:

JVC: új technológiák a CES 2007-en
JVC: új 1080p-s D-ILA házi-mozi vetítő rendkívüli kontrasztaránnyal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .