JVC: új, 117 centis csúcskategóriás teljes HD felbontású LCD TV-k

1. Oldal

A JVC LT-46Z70 analóg TV vevővel, az LT-46Z70 digitális (DVB-T) tunerrel is rendelkezik. Mindkét 117 cm (46 inch) képátlójú LCD TV komoly kvalitásokat ígér.
Az új JVC LCD TV-k figyelemreméltó képminősége a legújabb képjavító technológiáknak és az 1920×1080 képpontos felbontásnak köszönhető. Ezek a készülékek közvetlenül képesek eredeti (natív) felbontásban megjeleníteni a teljes HD (1080p) képeket. A két HDMI csatlakozóval az új modellek természetesen két nagyfelbontású digitális videojelforrás fogadására is képesek.

lt-46z70bu_szines.jpg
A nagyobb felbontás követelményeinek megfelelően a JVC LT-46Z70 és LT-46DZ70 DynaPix HD modellekben továbbfejlesztette képjavító technológiáját, ami az Integrated D.I.S.T-re (integrált digitális képskálázási technológia) épül. Ez a teljes digitális videofeldolgozás alap- és kiegészítő összetevőit már egy processzorral végzi a videojel bemenetektől a panelmeghajtó kimenetig. Az egyprocesszoros megoldás sokkal nagyobb jelfeldolgozási sebességére szükség is van a teljes nagyfelbontású kép optimális minőségének eléréséhez. A legkülönbözőbb képzajok intelligens szűrése és elnyomása, a mozgáskövető progresszív képfrissítés, és az élek fogazottságának csökkentése, valamint a számos további szín- és képjavító eljárás optimális minőséget igyekszik produkálni akár nagyfelbontású, akár szabványfelbontású képről van szó, s függetlenül attól, hogy analóg vagy digitális forrásból érkezik a jel. Az eredmény a gyártó szerint részletgazdag, plasztikus mélységű, magas kontrasztú és természetes színű kép.

Az új csúcs LCD TV modellek megszólalására is nagyon odafigyeltek, mindenekelőtt a mélyhangok előállítására. A nem egyszerűen az alacsonyfrekvenciák szintjét növelő, hanem a harmonikusok sorozatát generáló MaxxBass eljárásnak köszönhetően az új készülékek hangja erőteljes a viszonylag kisméretű hangszórók ellenére.

A LT-46Z70 rövidesen nálunk is kapható lesz, de a német piacon 3.999 euróért (kb. 1.080.000 Ft) kínált készülék hazai ára még nem ismert. A digitális DVB-T tunerrel is rendelkező LT-46DZ70 magyarországi forgalmazása még nem eldöntött.

Kapcsolódó linkek:

Már kaphatóak a JVC HD-ILA hátulról vetítős TV-k
JVC: új A61, S70 és X70 sorozatú LCD TV-k
JVC: jönnek a HD-ILA hátulról vetítős TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .