JVC: új A61, S70 és X70 sorozatú LCD TV-k

1. Oldal

A új JVC LCD TV-k közül már az A61 sorozatú belépőmodellek is HD-ready minősítésűek, az S70 és X70 sorozatok készülékei az első DynaPix HD modellek.
A JVC is elkezdte kínálni új LCD TV modelljeit. Ahogy az ebben az éles versenypiacon elvárható az új készülékek több és korszerűbb műszaki tartalmat kínálnak és természetesen az áraik is egyre kedvezőbbek.

LT-32A60
LT-32A60


Az LT-32A60 és útóda az LT-32A61 közötti leglényegesebb különbség, hogy az utóbbit ellátták egy HDCP kompatibilis digitális DVI videobemenettel, s ezen és a komponens YUV csatlakozón keresztül már ez a belépőmodell is képes nagyfelbontású (720p/1080i) videojel formátumokat fogadni. És mivel 1366×768 pixel felbontású paneljén meg is jeleníti a HDTV képet, ezért a készülék joggal viselheti a HD-ready címkét.

LT-40S70
LT-40S70


A jelenlegi JVC LCD TV kínálat legnagyobb 102 centis (40”) képméretű készüléke az LT-40S70, az LT-32X70 jellegzetessége pedig az új „Airy Frame” formaterv, mely a képernyő alá rejtett hangsugárzókkal rendelkezik.

Mindkét modell a JVC új DynaPix HD készülékei közé tartozik, melyekbe egy megújult D.I.S.T. képjavító technológiát építenek. Az új technológia egy az eddigi CPU-nál kétszer gyorsabb, 32-bites processzorra épül, mely a bemenetektől a kimeneti panelmeghajtásig kezeli a videojelet és elvégzi rajta a D.I.S.T. összes alap- és kiegészítő komponensének feldolgozási funkcióját. A nagyfelbontású műsorforrásokra felkészített chip képes a teljes HD (1920×1080 pixel) felbontású videojelek feldolgozására is, és nagyobb teljesítményével finomabb szürkeskálájú és kontraszt-beállítású, valamint sokkal élénkebb képek előállítását teszi lehetővé. Ez mind fontos az egyre nagyobb képméretű készülékek esetében.

A megújult D.I.S.T. alapkomponensei között új a DynaPix HD zajcsökkentési rendszer, a mozgás-adaptív váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakítás és a formázás. A zajcsökkentési rendszer új algoritmusa ez eredeti képminőség degradálása nélkül igyekszik optimális javítást elérni. Ezt oly módon teszi, hogy érzékeli a zaj típusát, ami más-más jellegű sugárzott műsorjelnél, DVD vagy HD jelnél, és helyét. A 3D és az MPEG zajcsökkentés három különböző technológiából áll: Az első valós időben érzékeli a képzajt és a kívánt mértékben csökkenti annak mennyiségét. A második automatikusan detektálja és eltávolítja az MPEG jeltömörítés blokkzaját. A harmadik az MPEG adatok magasabb frekvenciatartományában generálódó „moszkitó” zajt csökkenti. Ide tartozik a sugárzott műsor és az összetett (kompozit) jelek világosság- és színinformációját szétválasztó 3D fésűszűrés is, mely az utóbbi előbbibe való átszűrődését és a képpontok interferenciáját csökkenti.

A D.I.S.T. kiegészítő Super DigiPure, dinamikus képkezelés, színkezelés, dinamikus feketeszint és gamma-karakterisztika szabályzás funkciói változatlanul az optimális kontúrú, színű és kontrasztú kép előállítását szolgálják.

LT-32X70
LT-32X70


Az LT-40S70 és LT-32X70 modellek mélyhangjait gazdagítja a MaxxBass eljárás, mely harmonikusok sorozatának generálásával állítja elő hangmérnök által eredetileg elképzelt hangélményt. Az eredmény a jelentősen több basszus, ami a kisebb méretű hangszórókon nem lenne reprodukálható. E mellet egy parametrikus hangszínszabályzóval is emelhető a mélyhangok szintje, és beszédkiemeléssel javítható az érthetőség.

Természetesen mindkét említett készülék HD-ready, és ennek legfőbb záloga a nagyfelbontású digitális videojel formátumokat fogadó HDMI csatlakozó, melyből kettő is megtalálható az új modelleken. Ezek mellett két SCART, könnyen elérhető AV és S-Video, valamint PC bemeneti csatlakozó is van rajtuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .