JVC vetítő újdonság, bevált alapokkal: DLA-HX2E

1. Oldal

A JVC D-ILA technológiája képminőségével már bizonyított, és a házi-mozi vetítők között jelenleg egyedülálló, valódi HD (1920×1080 pixel) felbontású DLA-HD2K mellé most itt egy „megújult” modell a DL
Az új DLA-HX2E alapjai minden bizonnyal a DLA-HX1U-tól származnak, de nyilván igyekezett a gyártó az új modellen olyan fejlesztéseket végrehajtani, amik versenyképessé teszik a vetítőt. A három D-ILA képmodulátor chip-el épített projektor képe nyilvánvalóan mentes a „szivárványhatástól”, a technológiából adódóan a pixelezettség („csirkeháló”) sem érzékelhető az 1400×788 (1,1M pixel) felbontás mellett. A DLA-HX2E tehát egyenletes, zavartalan, igazán filmszerű, kiváló színvisszaadású, 1500:1 kontrasztarányú (500 ANSI lumen fényerejű) képet ígér.

DLA-HX2E.jpg
A JVC természetesen kiemel néhány pozitív tulajdonságot a vetítő kapcsán, melyek mellé különböző – sokszor beszédes – elnevezéseket is társít. A vetítő természetes színvisszaadását köszönheti részben a gyártó exkluzív AG (Ananlogue Gradiation) technológiájának, mely kis zajjal nyújt különösen a sötét, 20% fényességszint alatti tartományban igen pontos szürkeskála árnyalatokat, részben a már említett viszonylag magas s ezért az árnyalatokat visszaadni képes kontrasztaránynak, valamint egy un. „4-szín profil” módnak (?), mellyel a nagyobb színvariációs lehetőségek révén az eredeti színekhez jobban közelítő színek állíthatóak elő.

A DLA-HX2E-ben is a JVC saját D.I.S.T. (Digital Image Scaling Technology) váltott-sorosból progresszív képfrissítésbe alakító, képskálázó és képjavító technológiája működik, mely TV készülékekben már bizonyította képességeit.

DLA-HX2E_csatik.jpg
A vetítőn minden szükséges csatlakozó megtalálható, s a DVI-D csatlakozón keresztül már HDCP kompatibilis digitális videojelet is képes fogadni akár nagyfelbontású (1080/24, 25 és 30 „Progressive Segmented Frame”, 1080i, 720p) formátumút is.

A kevesebb, mint 6 kilós vetítőt könnyű installálni, és 250W-os NSH lámpát – melynek élettartama kb. 2000 óra – valamint a levegőszűrőt a mennyezetre szerelt vetítő levétele nélkül is lehet cserélni.

Hogy nálunk kapható lesz-e és mennyiért azt nem tudjuk, de kb. 2 millió Ft körül lehet az ára.

Kapcsolódó linkek:
Jön a JVC DLA-HD2K HDTV projektora
JVC DLA-HX1 a három chipes törpeóriás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .