JVC XP-EXT1: személyes házimozi rendszer fejhallgatón

Az EISA díját frissen elnyert JVC személyes házimozi rendszer a hallgatóra szabott teljes sokcsatornás hangteret nyújt fejhallgatón keresztül.


A januári CES 2020 alkalmával jelentették be és bár Európában még nem kapható, de az EISA 2020-2021 házimozi fejhallgatójává nyilvánította a JVCKENWOOD Corporation újdonságát, a „JVC Personal Home Theater System” (azaz személyes házimozi rendszer) elnevezéssel illetett vezeték-nélküli fejhallgatót és a hozzá tartozó processzort valamint beállító mobilalkalmazást.

A JVC XP-EXT1 a márka szabadalmaztatott EXOFIELD fejen-kívüli lokalizációs hangtérfeldolgozó technológiáját alkalmazva teszi lehetővé a fejhallgatót használóknak, hogy átélhessék a sokcsatornás hangforrások, köztük a Dolby Atmos és DTS:X teljes élményét. A rendszer ráadásul azt is ígéri, hogy a vele keltett hangtér az egyes hallgatóhoz optimalizálva a lehető legvalóságosabb és leginkább magával ragadó élményt biztosítja.

Az XP-EXT1 két főbb komponense a fejhallgató és a digitális processzor-adóegység, valamint van egy ezekhez tartozó mobilalkalmazás. A fejhallgatóba épített mikrofont és a dedikált okostelefon-alkalmazást használva a felhasználók megmérik fülük és arcuk személyes akusztikai jellemzőit. Ezeket a méréseket az alkalmazás adatbázisában tárolt akusztikai mérésekkel összevetve és a megfelelő algoritmust kiválasztva az egyes személyekhez optimális hangsugárzó-jellemzők és lokalizáció reprodukálható, ezzel biztosítva a személyhez illeszkedő hallgatási élményt. Az eredmény a fejhallgatóval virtuális hangsugárzókból megszólaltatott akár 7.1.4 csatornás hangzás, ami nem zavarja a közelben lévőket. A rendszer a két- és az 5.1-csatornás hanganyagok 7.1.4 csatornára történő felkeverését is támogatja.

2,4/5 GHz-es kétsávos automatikus sávválasztásos vezeték-nélküli átvitel minimalizálja a zavarokat. A processzor 3 be- és egy kimeneti HDMI csatlakozása támogatja 4K jeltovábbítást a képmegjelenítő felé. (Arról nincs információ, hogy a csatlakozás HDR kompatibilis-e.) Négy felhasználó beállításai tárolhatóak a processzorban és ezek az alkalmazás segítségével finomíthatóak is, illetve négy hangmód közül – Mozi, Zene, Játék és Egyéni – lehet választani.

A JVC XP-EXT1 EXOFIELD vezeték-nélküli házimozi rendszer ára valahol 1.000 € (kb. 350.000 Ft) körül lehet majd, amikor végre kapható lesz Európában is.

JVC XP-EXT1 EXOFIELD főbb jellemzői:
 • Valósághű sokcsatornás hangtér (7.1.4 csat.), ami a hangsugárzókon keresztüli hallgatást reprodukálja.
 • Támogatja a 2 csatornás és az 5.1 csatornás hanganyagok felkeverését a 7.1.4 csatornára.
 • Az új, dedikált okostelefon-alkalmazás, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egyszerűen megmérjék személyes tulajdonságaikat, és az egyén hallgatási körülményeire szabott hallgatási élményt kapjon.
 • Erőteljes és széles sávú, nagy átmérőjű, 40 mm-es nagy mágneses erővel rendelkező neodímium meghajtó egység.
 • Nagyméretű, puha fülpárnák a kényelmes több órán keresztüli hallgatáshoz.
 • Négy hangmód (CINEMA/ZENE/JÁTÉK/EGYEDI)
Processzor adóegység

 • Tápegység: DC12V (a megfelelő hálózati adapterrel használható)
 • Bemeneti csatlakozók: 3x HDMI, 1x digitális optikai, 1x analóg
 • Kimeneti csatlakozó: 1x HDMI
 • Méretek: 266 mm x 154 mm x 30 mm
 • Súly: kb. 530g (a hálózati adapter és a csatlakozó kábelek nélkül)
Fejhallgató

 • Meghajtó-egység: 40mm
 • Tápellátás 3.7V DC beépített lítium polimer újratölthető telep
 • Súly: kb. 330g
Tartozékok

 • Dedikált tárolótasak fejhallgatóhoz, USB-kábel töltéshez, kábel személyi méréshez, hálózati adapter

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .