NAD T 758 V3i: a megújuló AV vevőerősítő

A NAD megújította legkedvezőbb áru AV vevőerősítőjét, így a 7.1 csatornás T 758 V3i már az Apple AirPlay 2 protokollt is támogatja.


A NAD T 758 AV vevőerősítők legfrissebb változata a T 758 V3i, melynek elődje tavaly elnyerte az EISA legjobb prémium házi-mozi vevőerősítője címét. Az audió terén neves kanadai márka, mindig is jól ötvözte a klasszikus élenjáró hangminőség a „Simple is Better” (az egyszerű jobb) design filozófiával. Ennek lényege, hogy termékeik a versenytársakéval összevetve tényleg csak valóban hasznos funkciókat tartalmaznak. Ez hozzájárul azok könnyű használatához, ott maximalizálja a teljesítményt, ahol az fontos, és a legfrissebb funkciókat és formátumokat is biztosítják.

A lehetőséget, hogy a márka termékei a legújabb funkciókat képesek biztosítani a NAD „Modular Design Construction” (MDC), azaz moduláris tervezési felépítése biztosítja, melynek lényege, hogy a digitális audio- és videoáramkörök cserélhető modulok. Az AV technológia gyorsan fejlődő világának technológiai elavulására válaszul ez teszi lehetővé a jövőbeli frissítést az egyre bővülő digitális formátumokra.

A NAD AV termékek jellemzője az is, hogy azok audiohardvere sosem szorul háttérbe a videohardver mögött. A T 758 V3i a legújabb nagy sebességű többmagos DSP-t alkalmazva képes dekódolni a népszerű Dolby Atmos és DTS:X valamint a DTS Master Audio HD hangformátumokat. Ráadásul a sztereó forrásokat térhangzássá konvertálja a márka saját EARS surround hangzásmódja, a BluOS Player pedig támogatja a nagy felbontású audioformátumokat, mint amilyen a napjaink streaming szolgáltatásai által egyre gyakrabban használt MQA (Master Quality Authenticated) is.

A beépített BluOS vezeték-nélküli streaming technológia többszobás és teljes otthoni hangrendszer kialakítását biztosítja azáltal, hogy a vevőerősítő más BluOS kompatibilis (pl. NAD, Bluesound, DALI vagy Monitor Audio) komponensekkel csoportosítva a hálózaton át helyi zenetárakból, internetes rádióállomásoktól és streaming szolgáltatásoktól veszteségmentes zenei bitfolyamok küldhetőek bárhová. Mindez egyszerűen vezérelhető az okostelefonokra, táblagépekre és asztali számítógépekre telepített BluOS Controller alkalmazással.

A T 758 V3i a NAD saját nagy áramú és nagy dinamikus teljesítményű PowerDrive végerősítőivel biztosítja, hogy minden hangsugárzóból a legjobbat hozza ki, akár zene akár filmek hangjának megszólaltatásában.

A hangszórók automatizált beállítására szolgál a NAD Speaker IQ, mely a mellékelt mikrofonnal és a NAD távirányítóval pontosan és könnyen elvégezhető. Egy második független hangzóna is megszólaltató, amit a hátsó csatornák erősítői is meghajthatnak. A házi automatizálási rendszerekhez való teljes kapcsolódásnak köszönhetően könnyű az illeszkedés a korszerű többszobás rendszerekhez.

A T 758 V3i a Dirac Live Room Correction szoftvert használva optimalizálja a házimozi rendszer hangminőségét. A beépített szoftver méri, hogy a rendszer miként teljesít akusztikusan az adott lehallgató helyiségben és optimalizálja azt a transzparens zenei hangreprodukció érdekében. Az időzítést és hangelszíneződést korrigáló telepítési folyamat automatizált és nagyon egyszerű a mellékelt mikrofon és a szoftver használatával.

A T 758 V3i támogatja a 4K felbontású másodpercenként 60 képkockás, 4:4:4 színkódolású és nagy dinamikatartományú (HDR) videók továbbítását. A HDMI kimeneten át az analóg videoforrások is egy kábelen át csatlakoztathatóak egy 4K TV-hez vagy vetítőhöz. A NAD a videó feldolgozását ráhagyja a képmegjelenítőre elkerülve a többszörös formátumkonverziót. Az erősítő HDMI kimenete tudja az ARC retúrcsatorna funkciót (a korszerűbb eARC-t viszont nem) és a CEC vezérlési protokollt is.

A vevőerősítő nagyon egyszerű felhasználói kezelőfelületet kínál, ami rugalmas és könnyen kezelhető. Minden forráskomponens megtartja ugyanazokat az egyedi beállításokat, amikor kiválasztják azt nézésre. Ráadásul egyedi „AV Preset” beállítások közül lehet választani a különféle típusú műsorokhoz (dráma, akció, zene stb.) a hallgató ízléséhez szabva a megszólalást. A bemeneteket átnevezhetőek a csatlakoztatott komponenseknek megfelelően. A T 758 V3i az immár beépített AirPlay 2 protokollal már az Apple ökoszisztémájába is könnyen integrálható, aminek része a Siri beszédsegéd is.

Joe de Jesus, a NAD illetékes termékmenedzsere szerint: „A NAD gondosan értékeli, hogy a fogyasztók hogyan használják termékeinket, és azok csak a nagyszerű audióhoz és videóhoz nélkülözhetetlenek funkciókat tartalmazzák. Ráadásul a moduláris design felépítés funkciónk igazi előnyt kínál, lehetővé téve az elérhetővé váló új technológiák hozzáadását, így javítva jelentősen az értékpozíciót. Szóval a T 758 V3i-vel örömmel adjuk hozzá az AirPlay 2-t, hogy kiegészítsük az olyan kulcstechnológiákat, mint a Dolby Atmos, a Dirac Live, 4K UHD Video és a BluOS zenei streaming.”

A NAD T 758 V3i augusztustól már kapható 1.499 € (kb. 525. 000 Ft) áron.

NAD T 758 V3i főbb jellemzői:
 • 7x 60 W (8Ω, 0,05% THD, 20-20kHz, az összes csatornát meghajtva)
 • Moduláris design felépítés (MDC) benne AM 230 audio- és VM 130i videomodulok
 • Dolby Atmos és DTS HD Master Audio támogatás
 • Hi-Res Audio: 24 bit/192 kHz-es FLAC/WAV/AIFF éfájlok lejátszása MQA támogatással
 • HDMI (3 be-/1 kimenet) teljes 4K Ultra HD támogatás 4K/60p / 4:4:4 / HDCP 2.2-vel
 • Független forrás- és hangerőszabályzás 2. zónához
 • RS-232 interfész korszerű vezérlőrendszerekhez
 • AirPlay 2 integráció
 • Támogatott a Siri Voice Assistant programot az AirPlay 2 segítségével
 • BluOS vezeték-nélküli többszobás zenei streaming (mellékelt frissítőkészlet)
 • Dirac Live szoftver és kalibrálómikrofon
 • NAD Speaker iQ a könnyű és pontos hangsugárzó beállításhoz és automatikus szoftverfrissítéshez
 • 5 egyéni A/V beállítás
 • Környezetbarát működés <0,5 W készenléti energiafogyasztással

Innen tölthető le a NAD T 758 V3i adatlapja.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .