KONKA OLED TV: újabb kínai márka az európai piacon

A Kínában jól ismert KONKA együttműködve egy európai OEM partnerrel leszállította Európába első OLED TV-it, hogy versenyre keljen a csúcskategóriás TV-k piacán.


A kínai szilíciumvölgy technológiai vállalata, a KONKA sajtóközleménye arról tájékoztat, hogy: „a cég a Kína-Európa vasúti expresszen (China-Europe Railway Express) keresztül Európába szállította a csúcskategóriás OLED TV-k első szállítmányát. Az 55 és 65 hüvelykes (139 és 164 centis) méretben érkező több mint 3.000 készülékkel a KONKA készen áll arra, hogy a régió ügyfeleinek igazán magával ragadó, moziszerű otthoni tévézési élményt nyújtson.”

KONKA 812 OLED TV

A szállítmány KONKA 812-es szériájú OLED TV-i a „tökéletes feketékkel végtelen kontrasztarányt elérve igazán látványos képminőséget” biztosítanak, és az ultravékony TV készülékek „moziminőségű panoráma hangteret és többféle elmosódásgátló technológiát is kínálnak”.

A KONKA TV-k elsősorban Kínában ismertek, mivel a cég a mini LED, OLED és micro LED technológiák terén szerzett szakértelemmel ott már régóta a displayszektor meghatározó szereplőjeként. A közlemény megfogalmazás szerint: „Most a KONKA a csúcskategóriás termékeit választotta az európai piacra lépéshez, jelezve, hogy nem az árban kíván versenyezni a versenytársakkal. Ehelyett úgy döntött, hogy differenciált és minőségi termékekkel fejleszti pozícióját az európai piacon.”

A csúcskategóriás KONKA TV-k európai piacra történő bevezetése érdekében a cég tengerentúli üzletága új partnerségi megállapodást kötött hosszú távú európai OEM partnerével. A meg nem nevezett partner saját márkája vezető a helyi piacán a TV eladásokban, és korábban az alsó- és középkategóriás modellekre összpontosított. Most, üzleti tevékenységét bővítendő, „úgy döntött, hogy a KONKA márkát hozza be a felső kategóriás termékkínálatába”.

A KONKA közleménye nem közöl további műszaki részleteket a 812 szériájú TV-kről, de azokba – ahogy a kínai piacra gyártott modelltársaikba is – az LG Display WOLED paneljét építik, és az is valószínűsíthető, hogy az LG webOS operációs rendszer fut rajtuk, amit a KONKA már egy ideje alkalmaz. Egyelőre az sem ismert, hogy a KONKA OLED TV-k mely országokban és milyen áron lesznek kaphatóak.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .