Sony 360 Reality Audio Live: itt az élő koncert streaming térhangzással

A 360 Reality Audio Live új online szolgáltatásként valósidejű fellépések valamint élő koncertek élő streaming élményét nyújtja objektumalapú térhangzással.


Több mint három éve streaming szolgáltatók soránál elérhetőek dalok a Sony 360 Reality Audio objektumalapú térhangzás technológiáját alkalmazó formátumban.

360 Reality Audio Live

A Sony 360 Reality Audio Live weboldala tájékoztat róla, hogy a márka mostantól élő közvetítéseket is kínál objektumalapú térhangzással, valós időben. Az első ilyen élő esemény Hikaru Utada „40 Dai-Wa-Iroiro” című online koncertközvetítése lesz 2023. január 19-én.

Az újdonság azt jelzi, hogy a 360 Reality Audio ökoszisztémát optimalizálva a Sony továbbfejlesztette az objektumalapú formátum produkciós környezetét, és kifejlesztett egy megfelelő eszközt és valósidejű kódolást, ami lehetővé teszi a művészek illetve hangmérnökök számára, hogy az egyes hangobjektumok – például az ének, a gitár, a dob és a többi hangszer – hangjához térbeli elhelyezkedésüket hordozó információkat rendeljenek.

A 360 Reality Audio a zene továbbításához az audiobitfolyamot és az elhelyezkedési információkat is egyszerre tömörítik. A múltban ez túl sok időt vett igénybe egy élő közvetítéshez. A Sony által kifejlesztett algoritmus már alkalmas a valósidejű feldolgozásra. az egyes hangforrásokhoz (hangobjektumokhoz) rendelt információ mennyiségének, s így bitsebesség automatikusan optimalizálásával.

A Sony az amerikai Streamsoft Inc. szoftvercéggel együttműködve kifejlesztette a „360 Reality Audio Live” alkalmazást, amely lehetővé teszi a térhangformátum valósidejű élményének megtapasztalását. Az okostelefonon vagy táblagépen lévő alkalmazáson kívül már csak fejhallgatóra van szükség. Az applikáción keresztül a hallgatók/nézők egymással illetve a művésszel is chatelhetnek.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .