LG webOS 23: áttervezett platform Matter támogatással

Két éve után az LG okos TV-ire újratervezett webOS 23 platform kerül gyors kártyákkal, fülekkel és sok egyébbel.


Az LG okos TV-k operációs rendszerének 2021-ben bevezetett webOS 6.0 áttervezett nyitóképernyője már nemcsak a képernyő alján felsorakozó menüfülekből állt, de elfoglalta a teljes képernyőt hirdetéseket és partneri ajánlásokat vezetve be, ami nem minden felhasználónak tetszik.

LG webOS 23

A FlatpanelsHD cikke szerint: „A hirdetések és az ajánlások megmaradnak, de a felhasználók egy áramvonalasabb és gyorsabb kezdőképernyőre számíthatnak 2023-ban, ami két fő képernyőre oszlik.” Az LG azt mondja, hogy a továbbfejlesztett processzornak és az egyszerűsített elrendezésnek köszönhetően gyorsabb az új platform.

Az LG Deutschland közleményéből és a fenti képből kiderül, hogy a kezdőképernyőn fölül egy nagy „karusszelen” partnerek szponzorált tartalmai jelennek meg, középen a felhasználó által alakítható „Quick Cards (gyorskártyák)” közé idővel további kártyák kerülhetnek, alul pedig a telepített alkalmazások sorakoznak. A gyorskártyák nyitják meg az olyan új szekciókat, mint a „Game (játék)”, a „Music (Zene)”, a „Sport” és a „Home Office (otthoni iroda)”.

A második, lefelé görgetve elérhető képernyőrészen a partnerektől származó kiemelt tartalmakat és egy „Now Streaming” rész található az Amazon Prime Video, a Netflix, a Disney+ és más a márkával együttműködő streaming szolgáltatások füleivel.

Az LG webOS 23 minden felhasználó számára lehetővé teszi személyes kép/avatár beállítását, és a saját kezdőképernyő-beállítást. Az AI Concierge minden felhasználó számára egy, a korábbi használat és a keresési lekérdezések alapján összeállított tartalomlistát biztosít, amely a releváns tartalmakból kínál válogatást a böngészéshez. Egy új értesítési rendszer pedig figyelmeztet az új tartalmakról, alkalmazásokról és egyebekről.

Az LG megerősítette, hogy korábbi okos TV-it nem tervezi webOS 23 platformra frissíteni. Ezeken továbbra is az a webOS verzió marad, amivel piacra kerültek.

A 2023-as LG TV-k már támogatják az új, egységesített Matter okosotthon-csatlakozási szabványt is, ami mögött ott áll az Amazon, az Apple, a Google, a Samsung és az LG is.

Az LG ThinQ alkalmazáson át csatlakoztatott más cégek Matter eszközei a 2023-as LG TV-k Home Hub (otthoni központ) szekciójában jelennek meg és vezérelhetőek.

Az LG már a 2022-es TV-ihez is ígérte a Matter támogatást, de az ehhez szükséges frissítéssel még adós.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .