LG: bemutatták a BH100 hibrid Blu-ray HD DVD (?) lejátszót (Frissítve 2.)

1. Oldal

A CES 2007-en bemutatott LG BH100 lehetne a világ első Blu-ray / HD DVD lejátszója. Az újdonság azonban csak a Blu-ray interaktivitását támogatja a HD DVD lemezekét nem, ezért a DVD Forum megtiltja a HD DVD megjelölés használatát.
A „Super Multi Blue Player” elnevezéssel és a BH100 típusszámmal ellátott lejátszó külseje talán puritánnak mondható, de ki törődik ezzel, ha a lényeg az, hogy ez az első Blu-ray és HD DVD lemezlejátszó, ami ráadásul az ígéret szerint 1.200 USD-ért (kb. 235.000 Ft) az első negyedévben már kapható lesz.

BH100_superblue.jpg
A Broadcom áramköri készletét alkalmazó lejátszóról túl sok műszaki részlet nem látott napvilágot. Az az alábbi csatlakozókról készült képről is kiderül, hogy van 5.1-csatornás analóg audiokimenete, s tudható, hogy a készülék támogatja a Dolby Digital Plus, DTS és DTS-HD dekódolást. Nem tudni, hogy HDMI kimenete vajon 1.3-as verziójú lesz-e, de a 1080p felirat ott díszeleg rajta, bár az sem ismert, hogy ez 1080p24-et jelent-e vagy mást.

Friss:

A legfrissebb információk szerint a BH100 univerzális lejátszó teljes egészében támogatja a Blu-ray interaktivitását szolgáló BD-Java-t, ugyanakkor megfeledkeztek a HD DVD interaktív – kép a képben, következő generációs menük, felhasználói jelölés (könyvjelző) HD DVD internetes letöltés/frissítés támogatás – képességeiről, melyeket az iHD rendszer biztosítana. Ha ez igaz, akkor a lejátszó megvásárlói nagyot csalódhatnak HD DVD lemez nézésekor az interaktivitás hiány miatt. Arról már nem is szólva, hogy az 1.200 dollárért majdan kapható BH100 helyett már most kevesebb pénzből kijön egy Blu-ray lejátszásra alkalmas Sony PlayStation 3 (600 USD) és egy Toshiba HD-A2 (410 USD az Amazon-on).


Friss 2:

Az iHD (vagy ahogy kidolgozója a Microsoft az utóbbi időben emlegeti a HDi) interaktivitás hiánya miatt a DVD Forum beperelheti az LG-t amennyiben az a jelenlegi tudású BH100-on használni meri a HD DVD logót. Szerintük ugyanis ez a készülék vásárlóinak félretájékoztatása lenne, ugyanis a hibrid lejátszó csak a kép- és hangtartalmát adja vissza a HD DVD lemezeknek, ami nem ugyanaz, amit a megjelölés valójában takar, s amit a vevő lejátszásakor joggal elvárhatna.

A Microsoft is némileg sértve érzi magát, hogy az LG nem értesítette előre a BH100 bejelentéséről.

Bár az amerikai Best Buy kereskedelmi láncnál a BH100 talán már február elején kapható lehetne, de elképzelhető, hogy ez mégsem következik be.


Az alábbi képeket találtuk még az újdonságról.

BH100.jpg

BH100_csatik.jpg

Kapcsolódó linkek:

Blu-ray HD DVD hírek a CES 2007-en (II.)
Blu-ray HD DVD hírek a CES 2007-en (I.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .