LG az IFA 2006-on

1. Oldal

Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai vásárán az IFA-n az LG többek között alábbi termékeit állítja ki.
Az LG az IFA 2006-on mutatja be 119 cm képátlójú (47 inch) teljes HD (1920×1080 pixel) felbontású LCD TV-jét, a 47LB2RF-et. Ennek európai bevezetésére 2006. szeptemberében kerül sor, és később piacra kerül a 107 centis (42 inches) változata is. A modell mindent tud, amit egy LCD TV-től ma elvárhatunk: 550 cd/m2 felületi fényesség, 8 ms válaszidő, 178 fokos (S-IPS) látószög, valamint az LG saját XD Engine képminőség-javító technológiája. A készülék formaterve „neominimalista”, vékony, a fekete és ezüst kombinációja. Az LB sorozat ezzel és kezelhetőségével érdemelte ki az iF Design Award díjjat 2006-ban.

A 42PC1RR2972 digitális videorögzítővel kombinált plazma TV EISA díjjal is elismert európai sikere után a gyártó a 127 centis (50 inches) változatot is piacra dobja a kontinensen még ez év szeptemberében.

PC1D Front.jpg
Az 50PC1RR merevlemezes videofelvevője amint bekapcsoljuk vagy csatornát váltunk automatikusan rögzíti a TV-adás utolsó egy óráját. Így a műsor nézése bármikor megszakítható, a rögzített anyag bármely jelenete visszajátszható s közben semmiről sem maradunk le, hisz a felvétel közben zajlik. Ez a „Time Shift” azaz időeltolás funkció. A 80 GB HDD-re akár 40 óra normál minőségű műsor rögzíthető. Egyetlen távirányítóval kezelhető az összes funkció, a TV-nézéstől a különféle felvételek programozásáig.

A felvételi funkció mellet, a készülék, mint plazma TV is számos értéket hordoz: XD engine képminőség-javító technológia, 10.000:1 kontrasztarányú, 1366×768 pixel felbontású WXGA panel, mely széles látószögből élvezhető, és a gyors képmozgásokat valamint a színeket természetesen és pontosan jeleníti meg. Az új modell is természetesen HD-ready és HDMI csatlakozóján keresztül a legjobb kép- és hangminőséget képes fogadni egy kábelen keresztül. A PC1 sorozat formaterve is komoly elismerést szerzett, mikor 2006-ban elnyerte Európa két legjelentősebb ilyen díját az iF Design Award-ot és a Reddot Design Award-ot.

Az LG arra számít, hogy versenyképes árukkal a 127 centis (50 inches) képátlójú plazma TV-k jelentős növekedést érnek majd el a síkpaneles készülékek piacán, ezért időzítette mostanra ennek a modellnek a bemutatását.

Az IFA-n is látható az EISA díjas LG RH-200MHS3048. Ez a 250GB-nyi merevlemezzel ellátott DVD rekorder „Super Multi” azaz minden napjainkban elterjedt írható DVD lemezformátumra lehet vele felvételt készíteni.

RH200MH_L_lge.gif
Az RH-200MHS ezzel a HDD kapacitással akár 345 órányi műsor tárolására képes EQ (gazdaságos) felvételi módban, ami kb. 170 filmnek, 230 focimeccsnek vagy 345 TV műsornak felel meg. MPEG-4 tömörítési módban azonban akár 625 órányi anyagot is felvehetünk a merevlemezre. Az LG DVFX technológiája gondoskodik a lehető legjobb képminőségű DVD felvételről. A szabadalmaztatott algoritmus 3 összetevője (True View Pro, Perfect View Pro, True Scan Pro) csökkenti a képzajt, minimalizálja a torzítások lehetőségét. A HDMI csatlakoztatás akár 1080i felbontásra is képes felskálázni a videojelet. A HDD-n tárolt műsorok digitális mappákba kategorizálhatóak, szerkeszthetőek, lejátszhatóak, és ha kedvünk tartja DVD-re írhatóak. A felvétel közbeni lejátszás és időeltolás (Time-shift) funkciók sem hiányoznak.

Az IFA 2006-on mutatkozik be Európában az LG vezeték-nélküli házi-mozi rendszere, 250GB-os merevlemezes Super Multi DVD felvevővel, ami mindazt tudja, amit a hasonló asztali modell.

LHWH960IA.jpg
Az LH-WH960IA 2,4 GHz-es vezeték-nélküli LAN hálózaton teremt kapcsolatot a hátsó hangsugárzókkal, és működik benne a saját fejlesztésű XTS (Excellent True Sound) hangtechnológiája.

Kapcsolódó linkek:

Az EISA 2006/2007-es díjazottjainak listája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .