LG BD390: az egyik első DivX HD-t is kezelő Blu-ray lejátszó

1. Oldal

Az LG és a DivX által közösen bejelentett BD390 Blu-ray Disc lejátszó az elsők között van, amely alkalmas az akár 1080p képfelbontású HD DivX videofájlok lejátszására is, s emellett WiFi hálózati csatlakoztatásra is képes.

Az LG sok új síkpaneles TV-je képes már DivX HD videófájlok lejátszására USB csatlakozón keresztül. A BD390 Blu-ray Disc lejátszó DivX HD támogatása egészen pontosan azt jelenti, hogy a készülék képes a DVD lemezekre írt vagy USB „pen drive” memórián tárolt DivX HD tömörítésű, akár 1080p felbontású videókat is lejátszani. A DivX HD 1080p tartalmak ugyanakkor bitfolyam (stream) formájában közvetlenül az otthoni belső hálózaton keresztül egy DLNA szerverről is érkezhetnek, ami nagyban megkönnyíti a fogyasztók számára kedvenc HD videótáruk lejátszását.

A tipikus HD videók nagy adatmennyiség tárolását teszik szükségessé, de a DivX HD jelentősen csökkenti a videó fájlméretét, miközben megtartja a legmagasabb képminőséget. A DivX technológiájával nagyjából két órányi magas minőségű DivX HD video férhet el egy 8GB-os tároló médián.

LG_BD390.jpg
Az LG BD390 már Európában is kapható 295 euró (kb. 82.500 Ft) körüli áron.

Kapcsolódó linkek:

LG LH7000: továbbra is elegáns, de karcsúbb az új Scarlet LCD TV
LG PS8000: új, teljes HD felbontású plazma TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .