LG PS8000: új, teljes HD felbontású plazma TV

1. Oldal

Az LG PS8000 teljes HD felbontású plazma TV nagyobb fényhatásfokú panelje és jobb mozgásfelbontást biztosító képfrissítése kiváló, THX tanúsítvánnyal is igazolt képminőséget ígér, s ezen kívül is számos korszerű technológiai megoldást nyújt.

Az LG hazai PR cége által hozzánk eljuttatott sajtókiadványból sok lényeges információ nem tudható meg az új PS8000 plazma TV-ről, ezért más információforrásokból is igyekeztem azt kiegészíteni.

Az új plazma TV teljes 1080p HD felbontású panelje igen nagy fényhatásfokával akár 1500 Cd/m2 felületi fényesség elérésére is képes, és a gyártó a készülék dinamikus kontrasztarányát 2.000.000:1 értékre specifikálja. Ebből sajnos csak feltételezhető, hogy a készülék natív kontrasztaránya és feketeszintje sem lehet rossz.

A PS8000 minden bizonnyal kiváló mozgásfelbontása a „TruMotion 100Hz” képfrissítésnek és a „600Hz Sub Field Driving” technológiának köszönhető. Az utóbbi tulajdonképpen a videó forrásjel másodpercenként 50 (fél)képkockájához 12 generált „Sub Frame”-et azaz 50×12=600 képfázist iktat a megjelenített képjelbe. Ez és a 0,001 msec. válaszidő valóban elmosódástól mentes képmegjelenítést ígér még a leggyorsabb mozgások estén is.

A 16 bites RGB színreprodukció, a gyártó sajátfejlesztésű Dual XD Engine képfeldolgozó-képjavító technológiája, a film módban 3:2 vagy 2:2 képösszeállítás (Pull down) működése megfelelő képminőséget biztosít, ha a készülék megkapta a THX tanúsítványát. A „Real Cinema 24p” funkció a másodpercenként 24 képkockás forrásjelet megháromszorozva abból 72Hz-es frissítésű mozgóképet produkál.

Mint a mostanság megjelenő LG készülékek esetében, az új plazma TV hangjához is Mark Levinson adja a nevét. A két rejtett hangszóróból megszólaló térhangzást SRS TruSurround XT technológia kelti és „Clear Voice II” eljárás emeli ki a dialógusokat.

Az új plazma Mozi, Sport és Játék AV alapbeállításai mellett egy „Picture Wizard” beállítás-varázsló segíti a készülék egyszerű kalibrálását. A „Smart Energy Saving Plus” funkcióval pedig például úgy takarítható meg energia, hogy kikapcsoljuk a képernyőt zenehallgatás közben. A készülék intelligens adaptív fényerő-szabályzása is szolgálja az energiafelhasználás csökkentését, de ugyanakkor a szoba megvilágítási körülményeihez optimalizálja a kép fényerejét, kontrasztját, színeit, élességét és fehér-egyensúlyát is.

LG_PS8000.jpg
A PS8000 a szokásos AV, S-Video, SCART (2db), komponens és analóg PC (RGB) bemenetek valamint optikai digitális és analóg audiokimenetek mellett négy, 1.3-as verziójú HDMI csatlakozóval rendelkezik. Ezek SIMPLINK azaz HDMI-CEC vezérlésre kompatibilisek. Jó tudni, hogy a készülékbe épített DVB-T tuner MPEG-4 kompatibilis, vagyis feltehetően alkalmas a hazai földi digitális adások vételére is.

Van az új plazma TV-nek egy 2.0-ás USB csatlakozója is, melyen keresztül megfelelő tárolóeszközről MP3, JPEG, HD DivX médiatartalmak játszhatóak le a készüléken. Főleg az utóbbi nagyfelbontású DivX érdekes, mert feltehetőleg hasonlóan sikeres formátum lesz, mint szabványfelbontású változata. Különlegessége a PS8000-nek, hogy Bluetooth kapcsolat révén vezeték-nélküli fejhallgató megszólaltatására is képes, illetve JPEG képek továbbíthatóak így a készülékbe mondjuk egy mobilról.

A készülék formatervének jellemzője, hogy annak túlnyúló előlapja egyetlen sík felület, vagyis nincs hagyományos értelembe vett kerete.

Az egyelőre 127 centis képátlóval kapható 50PS8000 már ebben a hónapban megjelenik a hazai piacon, 399 990 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron.

Kapcsolódó linkek:

Az LG folytatja, a Samsung még növeli is a plazmagyártást
LG: PG3000 és PG200R sorozatú új plazma TV-k
LG: Scarlet egy LCD TV sorozat, s nem TV filmsorozat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .