LG Display: OLED panelek „tökéletes fekete” minősítéssel

Az LG Display OLED paneleknek a „Perfect Black”, azaz tökéletes fekete minősítést a termékek biztonságosságát és minőségét igazoló UL Solution adományozta.


Az LG Display sajtóbejelentése szerint a cég „OLED paneljei az egyedüli olyan létező TV- és monitorpanelként ismertek, amelyek bármilyen környezetben tökéletes feketeszintet érnek el”.

LG Display OLED tökéletes fekete

A bejelentés arra utal, hogy az LG Display 106 és 246 cm (42” és 97”) közötti OLED paneljei elnyerték a „Perfect Black” azaz tökéletes fekete minősítést a display termékek teljesítményének és minőségének mérésére független szinteket kidolgozó UL Solutions szervezettől.

A sajtóközlemény magyarázata szerint a legtöbb képernyőt a külső fény befolyásolja a színek, köztük a feketék megjelenítésekor. Következésképpen a képesség a pontos fekete-szintek megjelenítésére azt jelenti, hogy a cég OLED paneljei magasabb színkifejezést érnek el, és sokkal élesebb képeket produkálnak, mint más típusú képernyők.

Az LG Display szerint az UL Solutions egy szokványos nem lefüggönyözött napfényes nappali erős, 500 lux megvilágítású környezetében értékelte a különböző típusú fogyasztói képernyők feketeszintjét. Ebben a környezetben az LG Display OLED paneljei 0,15 nit (cd/m2) fénysűrűségű feketeszintet produkáltak. Ez körülbelül 40%-kal alacsonyabb, mint a „Perfect Black”  iparági szabvány 0,24 nit (cd/m2) referenciaértéke. Az UL Solutions szerint az LG Display OLED paneljei az iparágban elsőként érték el ezt a referenciaértéket.

Az OLED képernyők sajátfényt kibocsátó pixelei egymástól függetlenül kapcsolhatók be- és ki minimális fényszivárgással és külső fényvisszaverődéssel. Az egyes képpontok kikapcsolásával tökéletes fekete szinteket és végtelen kontrasztot ér el, „igazi képet” hozva létre, amely nem torz vagy eltúlzott.

Az OLED ezen legújabb minősítése a globális terméktesztelő és tanúsító cég, az Intertek „100% Color Fidelity” (100% színhűség) igazolását egészíti ki. Ez az OLED azon egyedülálló képességét emeli ki, hogy az a képeket színkromatika, színárnyalat és fényerő tekintetében pontosan tudja megjeleníteni.

Jin Min-kyu, az LG Display Life Display Promóciós részlegének vezetője a közleményben úgy fogalmaz: „Az UL Solutions objektív és tudományos alapú értékelése alapján az LG Display OLED bizonyítottan az első panel, amely tökéletes feketeszintet biztosít. Az UL Solutions legutóbbi minősítését felhasználva továbbra is aktívan hirdetjük az OLED kiváló képminőségét”.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .