LG Display: új OLED TV képernyők még jobb képminőséggel

A panelgyártó LG Display új OLED TV technológiát alkalmazva nagyobb hatásfokú, magasabb képfényességű OLED TV képernyőket kezd gyártani, jönnek a 106 és 210 centis (42 és 83 hüvelykes) panelek is.


A számos tévégyártónak OLED TV paneleket szállító LG Display idén új OLED képernyőket kezd gyártani, melyekre alapozva partnerei még jobb képminőségű készülékeket kínálhatnak szélesebb méretválasztékban.

A cég a CES 2021 alkalmával kiadott sajtóközleménye alapján idén egy új OLED képernyő-technológiát kezd alkalmazni, először csak a 195 centis (77”) paneleknél, majd kiterjeszti azt a többi képernyőméretre is: „Az LG Display új 77 hüvelykes OLED képernyője jelentős fejlődést mutat a képminőség terén az újonnan kifejlesztett és rendkívül hatékony anyagok révén, valamint egy réteg hozzáadásával a kijelzőhöz, miáltal mintegy 20%-kal javul annak hatásfoka. A magasabb hatásfok azt jelenti, hogy javul a képernyő fényessége az élénkebb képek előállításához”.

„Az LG Display azt tervezi, hogy fejlett következő generációs OLED technológiáját az idén piacra kerülő csúcskategóriás TV-modellekre alkalmazza, és fokozatosan terjeszti ki annak adaptálását” – áll a közleményben.

2021-ben a cég elkezd 106 és 210 centis (42 és 83 hüvelykes) OLED TV paneleket is gyártani. Az utóbbi képernyőméret már szerepel a 2021-es Sony OLED TV-k és LG OLED TV-k kínálatában.

A közleményt idézve: „A cég ettől az évtől kezdve a meglévő 88, 77, 65, 55 és 48 hüvelykes OLED TV képernyőket kiegészítve 83 és 42 hüvelykesek gyártásával készül megerősíteni terméksorát. Azt is tervezi, hogy jelentősen kibővíti középkategóriás TV képernyő-kínálatát le egészen a 20-30 hüvelykes választékig, nemcsak a TV, de a játék, a mobilitás és a személyi display opciókat is javítva.”

A közlemény ugyanakkor továbbra is az OLED fölényét hangsúlyozza még a miniLED LCD TV-kkel szemben is. „Másrészről, még a prémium LCD TV-k is, mint a Mini-LED-ek, korlátozott mértékben képesek javítani a kontrasztarányt a „helyi fényszabályzással”, a képernyőt kb. 2500 részre osztó módszerrel.”

A cég ezzel szemben azt hangsúlyozza, hogy egy 8K OLED képernyő 33 millió saját fényt kibocsátó pixellel rendelkezik, melyeket külön-külön kontrollálnak, azaz „pixel fényszabályzással”, szemben a zónás fényszabályzással.

Az LG Display 2021-ben 7-8 millió OLED panel gyártását várja, szemben a 2020-as 4,5 millióval.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .