LG DVLED Extreme Home Cinema: LED képernyő méregdrágán

Az LG első lakóterekbe szánt DVLED Extreme Home Cinema Display elnevezésű 2,07 m (2K FULLHD 81”) és 8,25 m (8K ULTRAHD 325”) közötti képernyőihez 70.000 $-tól 1,7 millió $-ig lehet hozzájutni.


A Samsung világelső 279 centis (110”) szokványos formájú MicroLED TV-je már kapható az LG pedig most látta elérkezettnek az időt, hogy az egy éve bejelentett MAGNIT mikro LED óriásképernyőt teljes termékcsaládként „DVLED Extreme Home Cinema Display” elnevezéssel kínálatába felvegye a „luxus házimozi élmény újradefiniálását” ígérve.

DVLED Extreme Home Cinema

Az LG Electronics USA által kiadott sajtóközleményben Dan Smith a cég DVLED képernyőkért felelős alelnöke a termék kapcsán úgy fogalmaz: „Ez valóban az otthoni képernyő technológiák szuper-sportkocsija, amely kézzel épített minőséget és teljesítményt kínál, a luxus életmódot folytatókat szólítva meg, akik olyasmit akarnak, ami nemcsak magával ragadó, de rendkívül exkluzív is egyben. Az LG DVLED Extreme Home Cinema Display technológiája 100.000 óráig bírja, mielőtt elérné fele-élettartamát, ami azt jelenti, hogy több mint 10 évig képes lenyűgöző látványt nyújtani.”

Hogy világos legyen, ez a „Direct View LED” (röviden DVLED) Display valójában egy „mini LED” vagy „mikro LED” (microLED) képernyő, aminek akár 0,93 mm pixeltávolságú képpontjai fénykibocsátó diódákból állnak, melyekkel 1.200 nit (cd/m2) csúcsfényesség állítható elő a teljes képernyőfelületen. Ez a HDR képek megjelenítése mellett magas környezeti megvilágítás esetén is élénk képet biztosít.

DVLED Extreme Home Cinema-házimozi

Az LG Electronics több mint 30 előre felépített és csomagolt képernyőmegoldást valamint egyedi konfigurációkat is kínál. Az alábbi különböző konfigurációkat láttató képekről kiderül, hogy a 16:9 arányú képernyők lehetnek 2,74 m (2K FULLHD 108” 1,2 mm-es pixeltávolsággal), 4,14 m (4K ULTRAHD 163”) és 8,25 m (8K ULTRAHD 325”) méretűek, és kivitelezhetőek akár 32:9-es képaránnyal is.

Nem valószínű azonban, hogy az LG első LED képernyője egyhamar kiszorítaná a tömegpiacról a márka LG OLED TV-it. Hírek szerint a DVLED Extreme Home Cinema Display ára 70.000 $-tól (kb. 21 millió Ft) indul és a mérettől, felbontástól és egyéb a helyszíni installálást érintő tényezőktől függően a költségek elérhetik az 1,7 millió $-t (kb. 507 millió Ft) is. További kihívást jelent, hogy még a legkisebb képernyő is például 1,8 kW, míg a legnagyobb 8K felbontású 16,5 kW elektromos energiát vesz fel, hőtermelésük is jelentős és a képernyők nagyon súlyosak is – a legnagyobb több mint egy tonnát nyom.

Az LG DVLED képernyőihez mellékelt rendszerkontrollerben webOS platform biztosítja az okos funkciókat és a streaming szolgáltatások elérését. A képernyőt kisebb szegmensekre osztva a tartalmak több ablakban is nézhetőek.

Talán nem meglepő, hogy az LG DVLED Extreme Home Cinema Display üzletekben nem kapható, azt kizárólag egyedi telepítési program keretében lehet beszerezni.

Az alábbi képeken az LG DVLED Extreme Home Cinema képernyők néhány konfigurációs lehetőségét mutatják.

DVLED Extreme Home Cinema-2K-konfiguráció

DVLED Extreme Home Cinema-4K-konfiguráció

DVLED Extreme Home Cinema-8K-konfiguráció

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .