LG MAGNIT: itt a 414 centis 4K mikro LED képernyő (Frissítve)

Az LG MAGNIT mikro LED óriásképernyő kimagasló képet, mély feketét, hiteles színeket, egyszerű összeállítást és fokozott tartósságot ígér.


Frissítés:

Az LG sajtóközleménye szerint a héten kerül Amerika, Európa, Ázsia és a Közel-Kelet kulcspiacaira az LG Electronics új mikro LED képernyője, a „magnificent” és „nit” (a fényesség mértékegysége) szavakból összerakott LG MAGNIT, mely „úttörő képminőséget és tartósságot nyújt az LG saját Black Coating display technológiájával, valamint egyszerű összeszerelést ügyes blokk-összeállítású kialakításával.”

A MAGNIT sajátfényt-kibocsátó mikrométeres nagyságú pixeleket alkotó mikro LED-ek közvetlenül a hordozólapra kerülnek, hogy jobb kontrasztú és széles nézőszögű képeket nyújtsanak. A LG új, képernyő elején alkalmazott Black Coating (fekete bevonat) technológiája pedig a kontraszt és a színvisszaadás további javítása mellett az apró LED pixeleket védi a nedvességtől, portól és más külső behatásoktól. A tükröződésgátló és ujjnyomoknak-ellenálló bevonat, minimálisra csökkenti a zavaró fényvisszaverődést és megkönnyíti a foltok eltávolítását.

A luxus igények kielégítésére szolgáló prémium képernyő modulokból építhető fel, és a 0,9 mm-es pixeltávolság miatt a 4K felbontás 414 centis (163 hüvelykes) képátlóval valósítható meg. A MAGNIT az LG TV-kből átvett α (Alfa) intelligens processzorral ismeri fel és elemzi tartalmat, hogy a mély-tanulási mesterséges intelligenciát alkalmazva optimalizálja a képminőséget. A képernyő támogatja a HDR10 formátumot, és az LG saját dinamikus árnyalati leképzést javító HDR10 Pro eljárásával dolgozza fel a nagy dinamikatartományú jeleket.

A különféle méretű képernyőket 600 x 337,5 x 44,9 mm (szélesség x magasság x mélység) méretű panelszekrényekből szakemberek állítják össze rövid idő alatt a helyszínen. A videojelek vezeték-nélkül küldhetőek és fogadhatóak az LG érintkezés-nélküli csatlakozó technológiájának köszönhetően. A blokk-összeállítású kialakítás pedig lehetővé teszi, hogy a tápellátás minden panelszekrényekhez az azok élén kialakított tűs csatlakozókon keresztül jusson el.

A képernyő így egy nagyrészt vezeték-nélküli szerelvény – annak hátulján csak néhány kábel köti össze a panelszekrényeket a rendszervezérlővel és az elektromos hálózattal. Vezeték-nélküli adatátvitel és az intuitív navigálást, a funkciók vezérlését biztosító LG webOS okos „signage” platform teszi teljessé a rendszert.

Az LG MAGNIT árazása még nem ismert, de inkább arra készül, hogy nyilvános terekben, konferenciaközpontokban, cégek és szállodák előcsarnokaiban, luxus üzletekben, televíziós stúdiókban, vezérlőtermekben, kiállítási csarnokokban és múzeumokban nyújtson megoldást nagyméretű kiváló minőségű kép megjelenítésére.

2020. július 28.:

Az LG nemrég szerelte fel első mozit LED Cinema Display technológiájú képernyőjével, és most a cég készül piacra vinni első kereskedelmi mikro LED (microLED) képernyőjét, mely a 0,9 mm-es pixeltávolságú kisebb modulokból a 4K felbontást egy 414 centis (163 hüvelykes) képátlóval adja ki.

Egy szokványos méretű nappaliban az LCD és OLED TV-knek akkor lehet alternatívája a mikro LED, ha növelni lehet majd annak pixelsűrűségét és csökkentik gyártási költségét. A legfőbb rivális Samsung a CES 2020 alkalmával már bejelentette az „otthoni használatra kész” mikro LED TV-ket 190, 223, 236, 279 és 380 centis (75, 88, 93, 110, és 150 hüvelykes) képméretekben, ám azóta sem tudni, mik ezekkel a cég tervei. A MicroLED-info korábbi riportja szerint a kínai Konka is kínál APHAEA márkanévvel 299 centis (118”) 4K illetve 599 centis-(236”) 8K mikro LED képernyőket – utóbbit 1,25 millió dollárért (kb. 370 millió Ft).

Az ultra prémium rezidenciákba installált LG mikro LED képernyőkhöz egyes források szerint 2020. augusztus 17-től szállítják az egymáshoz illeszkedő LG LSAB009 modulokat. Ezek egyenként 640 x 360 pixel felbontásúak, tipikus fényességük 600 cd/m2, de az 1.200 cd/m2 csúcsfényességet is el lehet velük érni, és a 150.000:1 kontrasztarányt (10 Lux környezeti megvilágításnál), ami 0,01 cd/m2 alatti fekete szintet feltételez. A OLED-hez hasonlóan a saját fényt kibocsátó mikro LED képernyő fényessége és színei is képpontokként szabályozható.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy az LG mikro LED képernyőjének mi az ára.

Az IHS Markit előrejelzése szerint a mikro LED display technológia a gyártási költségek csökkenésével 2026-ra érheti el a tömegpiacra.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .