LG: épül az OLED panelgyár Kínában

Az LG Display megkapta a szükséges engedélyeket a Kínában felépítendő 8,5. generációs OLED panelgyártóüzemhez, ami majdnem megkétszerezi eddigi kapacitásait és tovább csökkenti a költségeket.


Ahogy az közel egy éve ismert, az LG képernyőit gyártó LG Display létre kívánja hozni első gyártóüzemét Kínában. Az ehhez szükséges koreai jóváhagyást már 2017 decemberében megkapta, miután a kormány megvitatta azt. A Yonhap riportja és az LG sajtóközleménye szerint a kínai kormány is zöld utat adott a vegyesvállalat létrehozásához, mely Kantonban már építi is az OLED panelgyártóüzemet, ami 2019 második felében kezdi meg működését.

Az új kínai létesítménnyel csaknem megkétszerezi az LG Display OLED termelését, az aktuális havi 70.000 hordozóról 130.000 szubsztrátumra növelve azt, amikor elkezdődik a tömeggyártás az új üzemben, melynek maximális kapacitása havi 90.000 hordozó lesz. Minden hordozóból több kisebb TV panel vágható ki. A cég közleménye szerint „éves viszonylatban akár 10 millió 55 hüvelykes (140 centis ) OLED TV kiszállítására” lesz képes.

„Mivel az OLED panelek magas technológiai korlátot jelentenek, a Dél-Koreán kívüli cégek jelenleg nehézségekkel szembesülnek a tömeggyártásban. A kantoni OLED gyártósor létrehozásával célunk, hogy tovább növeljük előnyünket a riválisokkal szemben” – állapítja meg az LG közleménye.

Az új üzemet építő vegyesvállalatot 2,6 billió koreai von (kb. 640 milliárd Ft) tőkével hozták létre az LG Display 70 %-os és a Kantoni Gazdasági és Technológiai Fejlesztési Térség 30%-os részesedésével. A teljes 5 billió koreai von (kb. 1.230 milliárd Ft) értékű beruházással épülő gyár ugyanúgy 8,5. generációs (2,2 x 2,5 m-es hordozófelülettel), mint az LG Display jelenlegi üzeme Dél-Koreában. A növekvő termelési volumen és az alacsonyabb kínai bérköltségek miatt várhatóan csökken a gyártás költsége.

Az LG Display egy nagyobb és fejlettebb OLED TV-k előállítására alkalmas 10,5. generációs panelgyár létrehozásán is dolgozik jelenleg.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .