LG: beruházás a jelenlegi legfejlettebb OLED panelgyártásba

1. Oldal

Az LG Display nagy összegű beruházással a világ legfejlettebb 10,5. generációs OLED gyártósorát építi fel, ahol még nagyobb OLED TV képernyőket állíthat elő, Koreán kívül pedig először Kínában hoz létre egy OLED TV gyártósort.


Az LG Display leendő üzeme a világ legfejlettebb 10,5. generációs gyártósora lesz, ami lényegesen nagyobb, 294 x 337 centis hordozófelületet képes kezelni, amiből a kisebb paneleket aztán kivágják. Ezzel lehetővé válik az LG számára, hogy 2,5 m vagy még nagyobb képátlójú OLED TV-ket állítson elő. Az LG Display jelenlegi 8. generációs gyártósorának 220 x 250 centis hordozóüvegéből 195 centis (77 inch) OLED TV-ket állít elő.

LG_OLED_hordozouveg_meretek.jpg
A 2017. július 25-i igazgatótanácsi ülésén meghozott döntés értelmében az LG Display 2,8 billió koreai won (kb. 654 milliárd Ft) értékben fektet be a 10,5. generációs gyártósorba, amely a dél-koreai Paju városában létesülő P10-es gyárban kap helyet. A 10,5. generációs gyártósor várhatóan 2018-ban készül el, bár ezt még hivatalosan nem erősítették meg.

Emellett az LG Display egy új hajlékony OLED paneleket előállító 6. generációs gyártósorba is beruház. Ezzel majdnem megduplázza a gyártókapacitását, és évi 120 millió 15,2 centis (6 inches) okostelefon képernyő előállítására lesz képes. Híresztelések szerint ebben a beruházásban az Apple is bene van, de a cégek ezt nyilvános nem kommentálták.

A Dél-Koreában megépülő új gyártósorok mellett az LG Display a koreai cégek közül elsőként Kínában hoz létre OLED gyártást.

A nagyméretű OLED TV panelek gyártására szánt 8,5. generációs gyártósort Kanton városában állítják fel. Az összesen 2,6 billió koreai von (kb. 607 milliárd Ft) értékű vegyesvállalati beruházásban az LG Display 70%-os részesedéssel rendelkezik, a fennmaradó rész egy meg nem nevezett kínai vállalté. A lépést nyilvánvalóan az motiválta, hogy az LG Display minél közelebb lehessen a világ legnagyobb TV piacához.

Mindezek a korábban bejelentetteken felüli az új beruházások, ami azt jelenti, hogy az LG Display 2020-ig összesen 15 billió koreai vont (3.504 milliárd Ft) fektet be OLED termelési kapacitásába. A vállalat korábban már bejelentette, hogy befektetései nagy részét az OLED technológiára különíti el, és csökkenti további beruházásait az LCD technológiába.

Az LG szerint: „Wallpaper OLED és a hangot a panel rezgésével keltő Crystal Sound OLED (CSO) népszerű a világpiacokon” – az utóbbit egyelőre csak a Sony A1 OLED készüléke alkalmazza.

Dr. Sang-Beom Han az LG Display elnök-vezérigazgatója és alelnöke azt mondja: „Világosan látjuk az OLED üzleti lehetőségeit, nemcsak a globális TV szegmensben, de az okostelefonok és az autóipar piacán is. Időben bővítve az OLED kapacitást és a különböző alkalmazásokhoz illeszkedő hajlékony képernyőket fejlesztve aktívan reagálunk az ügyfelek igényeire.”

Kapcsolódó linkek:

LG: a 2016-os OLED TV-k HLG HDR frissítést kaptak
LG OLED újra a TV-k királya a 2017-es TV összevetésben
LG: 2020-ban már lesz 55 és 75 inches feltekerhető OLED TV
LG: már kapható a 195 centis falra tapadó W7 OLED TV is
LG: kész a 195 centis transzparens hajlékony OLED képernyő
LG: az új OLED TV-k között ott a falra tervezett W széria is (Frissítve)
LG: ilyen hajlékony a falra tapadó W7 OLED TV (Videó)
LG: 500 milliárd Ft-os beruházás hajlékony OLED gyártósorba
LG: 2.500 milliárd Ft-os beruházással épül az új OLED gyár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .