Támogatott lesz a Dolby Vision az Xbox One S-en és X-en

A Microsoft bejelentette, hogy az Xbox One S és Xbox One X konzolok a közelgő szoftverfrissítés után támogatják majd a Netflix Dolby Vision streaming videóit.


Az Xbox One S és Xbox One X játékkonzolok támogatják a HDR10 formátumú videókat és játékokat, de a Microsoft a felhasználók nyomásának engedve a jövőben a Dolby Vision videó streaming lehetőségét is megteremti.

Xbox Wire bejelentése szerint: „Örömmel jelentjük be a legújabb szórakozási lehetőségünket, a Dolby Vision videó streaming támogatást az Xbox One S-hez és az Xbox One X-hez! A Dolby Vision bizonyos TV-ken lehetővé teszi a HDR bevágását jelenetenkénti precizitással és pontossággal, szemben a standard HDR-el, amely egy beállítást használ a teljes filmre/műsorra nézve. Ha a Dolby Vision legújabb verzióját támogató TV-vel és Premium Netflix előfizetéssel rendelkezik, ugorjon be és tapasztalja meg maga a Dolby Vision-t az elkövetkező hetekben!”

Vagyis egyelőre játékoknál és az Ultra HD Blu-ray lemezeknél nem, csak videó streaming esetében lesz támogatott a Dolby Vision, és csak a Netflix tartalmainál. Az Amazon és a Vudu által is kínált Dolby Vision tartalmak a bevezetéskor – ki tudja miért – még nem kapják meg ugyanezt a támogatást.

A Dolby Vision nemcsak külön elektronikával, de szoftveresen is implementálható, és a konzolokra minden bizonnyal ez érkezik majd meg egy elkövetkező szoftverfrissítéssel.

Az Xbox One konzolok lehetővé teszik a Dolby Atmos és DTS:X objektumalapú audioformátumok bitfolyamainak kiadását is.

A Dolby Vision  videó streaming támogatást elsőként az „Insiders Preview” programban résztvevő konzoltulajdonosok próbálhatják ki az elkövetkező hetekben megjelenő 1810-es rendszerfrissítést követően.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .