LG: európai LCD gyártóközpont nyílt Lengyelországban

1. Oldal

Az LG Electronics csoporthoz tartozó LG.Philips LCD, LG Innotek és LG Chem megnyitotta európai LCD gyártóközpontját a lengyelországi Wroclawban, ahol az alkatrészgyártástól az LCD készülékek szereléséig minden egy helyen, egy lépésben zajlik.
A lengyelországi beruházás a dél-koreai cég harmadik ilyen gyártóközpontja (un. cluster) a világon.

A 1,5 millió négyzetméter területű gyártóközpontba kb. 807 millió eurót (kb. 202 milliárd Ft) fektet az LG, melyből 407 millió eurót a 2011-ig zajló további bővítésekre van előirányozva. Az eddigi beruházással kb. 4200 munkahelyet létesítettek.

A létrehozott úgynevezett egylépéses gyártórendszer az LCD termékek és alkatrészek egy helyen történő előállítását teszi lehetővé, ami erősíti szinergiát európai LCD TV piacon, mely a globális piac 37 százalékát teszi ki.

„Ezzel az igen hatékony egylépéses gyártórendszerrel gyorsabban tudunk reagálni a helyi vásárlók igényeire és a regionális piac kihívásaira, miközben a költségek és az árak tekintetében is versenyképesebbek leszünk,” jelentette ki Yong Nam az LG Electronics alelnöke és vezérigazgatója. Majd hozzátette: „Mivel az LCD TV-k iránti kereslet az összes régió közül Európában növekszik a leggyorsabban, ezért a lengyelországi gyár központi szerephez jut az LG teljes LCD üzletágában.”

Az LG a földrajzi elhelyezkedést, a versenyképes munkaerőt, a stabil infrastruktúrát és a lengyel kormány támogatását emelték ki a beruházással kapcsolatos döntés legfontosabb okaiként.

LG_LCD_TV_Wroclav.jpg
A lengyelországi LCD TV gyártósorokon a tervek szerint 2,4 millió készüléket állítanak majd elő 2007-ben, és 2010-ig évi 10 millióra növelik a kapacitást. A 94 cm (37 inch) és 140 cm (55 inch) közötti teljes HD felbontású LCD TV-k mellett 81 centis (32 inch) HDTV-ket is gyártanak majd itt.

Kapcsolódó linkek:

2007. első negyedévében csak az LCD TV-k hoztak több bevételt
LG és Samsung: versenytársakból szövetségesek a japán és kínai riválisok ellen
A Hitachi plazma szabadalmai miatt perli az LG-t

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .