A Hitachi plazma szabadalmai miatt perli az LG-t

1. Oldal

A Hitachi beperelte az LG Electronics-ot és annak USA-beli leányvállalatát plazmaképernyővel kapcsolatos szabadalmaik megsértésével vádolva a dél-koreai céget.
Hitachi_LG.JPGA Hitachi Plasma Patent Licensing (HPPL) és az LG Electronics illetve LG Electronics USA korábban megpróbáltak megállapodásra jutni az érintett szabadalmak licencét illetően, de a tárgyalásokon „patthelyzet” alakult ki. Ezután nyújtottam be a keresetet a HPPL, hogy „eldőljön a vita” – szerepel a Hitachi közleményében.

A Hitachi szerint hét, a plazmapanelek fejlesztését és gyártását érintő szabadalmuk képezi a vita tárgyát, az LG viszont cáfolja ezt.

A texasi területi bírósághoz benyújtott keresetében a Hitachi kártérítést követel, és azt, hogy az LG plazma termékeinek forgalmazását tiltsák be az USA-ban.

Az LG túl azon, hogy tagadja a vádakat, arra készül, hogy „aktívan reagál” azokra. Ez a múltban azt jelentette, hogy a szabadalomsértésekkel kapcsolatos vádaskodás kölcsönössé vált.

Kapcsolódó linkek:

Az LG és a Matsushita lezárta a PDP szabadalmi vitát
Kitört a japán-koreai plazmaháború

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .