Sony: az új, BDP-S300 asztali Blu-ray lejátszó már olcsóbb lesz, mint a PS3

1. Oldal

A Sony bejelentése szerint, egyfajta meglepetésként a héten piacra kerülő új Blu-ray asztali lejátszójukat a korábban bejelentetthez képest 100 dollárral olcsóbban kínálják majd.
Februárban, mikor a Sony bejelentette a BDP-S300-at, annak árát még 599 USD-ben (kb. 111.000 Ft) határozták meg, de most ez 499 USD-re (kb. 92.500 Ft) csökken.

Eszerint a félévvel ezelőtt forgalomba került BDP-S1 akkori árának feléért lesz kapható az új, vele nagyjából azonos tudású, de kisebb méretű és még az október 31. után megjelenő Blu-ray lejátszó hardverekkel szemben támasztott, interaktivitási követelményeknek meg nem felelő lejátszó. Ez talán az eddigi leggyorsabb árcsökkenés a szórakoztatóelektronikai termékek történetében.

Chris Fawcett a Sony illetékes alelnöke szerint az árcsökkenést a gyártási költséges és a Blu-ray termékek iránti növekvő kereslet tették lehetővé. A konkurens HD DVD formátumú Toshiba asztali lejátszók azonban árban még így is kedvezőbbek. Legolcsóbb lejátszójukat most 300 USD (kb. 55.600 Ft) alatt kínálják, 14 hónappal azután, hogy az első HD DVD lejátszók megjelentek az amerikai üzletekben.

Sem a Blu-ray sem a HD DVD lejátszók fogadtatása nem tekinthető erősnek a fogyasztók körében, akik arra várnak, hogy a piac az egyik formátum mögé áll majd. De a lejátszók és a HDTV készülékek áresésének hatására egyre több otthonban jelenhetnek meg a nagyfelbontású lemezek a következő vásárlási szerzonban.

Sony_BDP-S300.JPG
Jelenleg kétségkívül több Blu-ray lemez fogy, de ezek vásárlóinak többsége Sony PlayStation 3 (PS3) játékkonzoljához veszi azokat. Az 599 dolláros PS3 tehát már nem a legolcsóbb Blu-ray lejátszó lesz a BDP-S300 piaci megjelenésével.

Kapcsolódó linkek:

PlayStation 3: már letölthető az új 1.80-as rendszerszoftver frissítés
Továbbra is 1:2 a legolcsóbb HD DVD és Blu-ray lejátszók áraránya
A PlayStation atyjának távozásáról (Kommentár)
A Blu-ray Disc lemezek eladása átlépte az egymilliót
Több mint 100.000 eladott asztali HD DVD lejátszó Észak-Amerikában
A Blu-ray és HD DVD lejátszók árcsökkenése a DVD-két követi
Több lehetőséget kínáló Blu-ray lejátszók novembertől
Toshiba: hivatalosan is csökkennek a HD DVD lejátszók árai
Sony: bejelentés egy új, olcsóbb Blu-ray lejátszóról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .