LG: már szabadalmaztatott a hajtogatott TV design

A feltekerhető LG Signature OLED TV R után az LG Electronics egy partnerével közösen nemrég bejegyeztette a harmonikaszerűen hajtogatott TV design szabadalmát.


A LetsGoDigital cikke szerint 2019. szeptember 13-án jegyezték be a még márciusban az LG Electronics és a The Hague International Design System által benyújtott design szabadalmat. Ennek leírása szerint: „Ez egy televíziós vevőkészülék design hajlékony képernyővel, amit rendszeres időközönként össze lehet hajtani. A négyszög alakú keretek mindkét oldalon állványként és hangprojektorokként is szolgálnak.”

Az eredeti szabadalmi vázlat leírása és 9 ábrája alapján a képernyő 6 egyforma szegmensből állna a két végén egy-egy merev oldalkerettel, bennük a hangsugárzókkal és feltehetően a TV elektronikájának egy részével.

Ezek az oldalkeretek tartanák meg a használatban lévő kinyitott képernyőt és védenék meg azt, mikor a régi térképekhez hasonlóan harmonikaszerűen össze van hajtogatva.

Az ábrák olyan kihajtogatott képernyőt mutatnak, amelynek bal és jobb oldali legszélső paneljei a síktól eltérve előrébb hajlítva állnak, amivel a teljes képernyő ívelt hatást érne el, és ezekkel az „oldalsó” képpanelekkel széles, legalább 21:9 képaránnyal jelenítené meg az ennek megfelelő filmeket.

Korábban az LG már szabadalmaztatott a képarányhoz mozgó hangszórókkal igazodó TV-t, ami termékként még nem valósult meg, és lehet, hogy a hajtogatható TV innovációja is erre a sorsra jut. Érdekes viszont, hogy a szabadalmat az LG Electronics jegyeztette be nem a képernyők kutatás-fejlesztésére inkább hivatott LG Display. Jelentheti ez akár azt is, hogy a hajtogatott TV, mint prototípus vagy termék akár a közelgő CES 2020 kiállításon meg is jelenhet.

A szabadalom csak „hajlékony képernyőt” említ, ami lehet OLED, mint az LG Signature OLED TV R esetében – ami még mindig nem kapható, bár állítólag az év végéig piacra kerül legalább Koreában -, de a jövőben akár mikro LED is.

Ha a hajtogatott TV termékként kapható lesz megoldást jelenthet azoknak, akik nem szeretnék annak nagy fekete üres felületét látni enteriőrjükben. A legnyilvánvalóbb felhasználási lehetőségeket azonban az kínálja egy ilyen összehajtogatható és feltételezhetően könnyű TV esetében, hogy hordozható.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .