LG: már szabadalmaztatott a hajtogatott TV design

A feltekerhető LG Signature OLED TV R után az LG Electronics egy partnerével közösen nemrég bejegyeztette a harmonikaszerűen hajtogatott TV design szabadalmát.


A LetsGoDigital cikke szerint 2019. szeptember 13-án jegyezték be a még márciusban az LG Electronics és a The Hague International Design System által benyújtott design szabadalmat. Ennek leírása szerint: „Ez egy televíziós vevőkészülék design hajlékony képernyővel, amit rendszeres időközönként össze lehet hajtani. A négyszög alakú keretek mindkét oldalon állványként és hangprojektorokként is szolgálnak.”

Az eredeti szabadalmi vázlat leírása és 9 ábrája alapján a képernyő 6 egyforma szegmensből állna a két végén egy-egy merev oldalkerettel, bennük a hangsugárzókkal és feltehetően a TV elektronikájának egy részével.

Ezek az oldalkeretek tartanák meg a használatban lévő kinyitott képernyőt és védenék meg azt, mikor a régi térképekhez hasonlóan harmonikaszerűen össze van hajtogatva.

Az ábrák olyan kihajtogatott képernyőt mutatnak, amelynek bal és jobb oldali legszélső paneljei a síktól eltérve előrébb hajlítva állnak, amivel a teljes képernyő ívelt hatást érne el, és ezekkel az „oldalsó” képpanelekkel széles, legalább 21:9 képaránnyal jelenítené meg az ennek megfelelő filmeket.

Korábban az LG már szabadalmaztatott a képarányhoz mozgó hangszórókkal igazodó TV-t, ami termékként még nem valósult meg, és lehet, hogy a hajtogatható TV innovációja is erre a sorsra jut. Érdekes viszont, hogy a szabadalmat az LG Electronics jegyeztette be nem a képernyők kutatás-fejlesztésére inkább hivatott LG Display. Jelentheti ez akár azt is, hogy a hajtogatott TV, mint prototípus vagy termék akár a közelgő CES 2020 kiállításon meg is jelenhet.

A szabadalom csak „hajlékony képernyőt” említ, ami lehet OLED, mint az LG Signature OLED TV R esetében – ami még mindig nem kapható, bár állítólag az év végéig piacra kerül legalább Koreában -, de a jövőben akár mikro LED is.

Ha a hajtogatott TV termékként kapható lesz megoldást jelenthet azoknak, akik nem szeretnék annak nagy fekete üres felületét látni enteriőrjükben. A legnyilvánvalóbb felhasználási lehetőségeket azonban az kínálja egy ilyen összehajtogatható és feltételezhetően könnyű TV esetében, hogy hordozható.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .