LG R9: a világ első feltekerhető OLED TV-je

A CES 2019 kiállításon bemutatott 164 centis (65 hüvelykes) R9 a világ első feltekerhető OLED TV-jeként az LG szerint már „a holnap TV-je”.


Az LG Display tavaly bemutatott prototípusa után az LG Electronics a CES 2019-en hivatalosan is bejelentette, hogy tényleges termékként megjelenik a feltekerhető R9 OLED TV. Ez egy eddig még sosem volt TV olyan képernyővel, ami varázsütésre – pontosabban gombnyomásra – tűnik elő és tűnik el, és az LG szerint forradalmasíthatja a TV-ipart. Erre, azaz a „revolution” szóra utal az LG Signature OLED TV R-ben az „R”.

Az R9 OLED TV képernyője tehát kiemelkedik, amikor használatban van és visszatekeredik dobozába használaton kívül. Pontosabban három állapotban lehet a képernyő.

A „Full View”, azaz teljes nézet a nagy-képernyős látványélményt szolgálja a márka TV-itől elvárt kontraszt, képmélység és valósághűség teljességével.

A „Line View”, azaz vonalnézetben csak részben és annyira tekeredik ki a képernyő, hogy azon speciális, a teljes képernyőt nem igénylő funkciók kezelhetőek. Ebben a nézetben a felhasználók Clock (óra), Frame (képek), Mood (hangulat), Music (zene) és Home Dashboard (otthoni műszerfal) funkciók közül választhatnak. Clock módban a pontos idő és az időjárás tekinthető át, vagy a Frame módban képek oszthatóak meg egy okostelefonról, a Mood módban pihentető környezet hozható létre.

A „Zero View”, azaz nulla nézetben a teljes képernyő eltűnik az állványban. A szál-csiszolt alumínium házú és a hangszórókat a dán Kvadrat által tervezett minőségi anyaggal borító 4.2-es, 100W-os Dolby Atmos hangrendszerből továbbra is megszólaltathatóak a zenék és a más audiotartalmak.

Az LG R9 4K felbontású, rendelkezik HDMI 2.1 bemenettel és annak olyan funkcióival, mint például a HDMI VRR és eARC. A készülék „AI képét és hangját” az LG második generációs α (Alpha) 9 processzora és mély tanulási algoritmusa biztosítja.

Új funkcióként a márka más idei OLED TV-ihez hasonlóan a készülék támogatja a HomeKit rendszert és az Apple Airplay 2 protokollt is, mely utóbbival lejátszhatóak iTunes és más videoalkalmazások, zenék, fotók és közvetlenül az Apple eszközökről származó videók az R9 OLED TV-n. A HomeKit támogatással az LG TV-k vezérelhetőek a Home alkalmazás használatával vagy Siri beszédhanggal.

Az R9 az LG Signature OLED TV széria részeként valamikor 2019 második felében lesz kapható.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .