LG: OLED TV visszahívás a tápegység esetleges túlmelegedése miatt

Az LG öt 2016/2017-es 164 centis (65”) OLED TV-jét érinti a visszahívás, ami nem kötelező, a készülékek tulajdonosai dönthetnek a javításról.


Ez év elején az LG önkéntes visszahívási programot indított Dél-Koreában, hogy kijavítsa bizonyos OLED TV-it, ezeket ugyanis olyan tápegységkártyákkal szerelték, amelyekben fennáll a túláram veszélye, ami túlmelegedéshez vezethet. A program mostanra Európára is kiterjedt.

A 4KFilme és a Forbes is cikkben közli, hogy az Európai Bizottság öt LG OLED TV modellre vonatkozóan hirdetett meg önkéntes visszahívási programot. Az érintett Lengyelországban összeszerelt LG OLED TV-k Svájcban és az EU összes tagországában, így hazánkban is forgalomba kerültek.

Öt LG OLED TV esetében „vizsgálata” az Európai Bizottság Single Market and Standards osztálya a túlmelegedés kérdését.

Felkeresve az Európai Bizottság Belső Piac, Ipar, Vállalkozás és Kkv-k (ICSMS) weboldalát és ott a termékkeresőbe (Product Search) beírva valamelyik érintett LG OLED TV típusszámát (lásd alább), a kapott termék linkjére kattintva megjelenik a termékinformációs lap alján egy „vizsgálatok” (Investigations) fül szeptember 17-i keltezéssel. Annak nyilára kattintva feltárul a vizsgálat teljes háttere. Ebben szerepel a megállapítás: „A működés során előfordulhat, hogy a TV túlmelegszik, ami bizonyos károkat okozhat a tápegységkártyán vagy a hátlapon, megakadályozva a TV normál működését. Lehetséges az ujj megégése/forrázása, a TV hátlapjának forró felületével való véletlen érintkezés esetén; Lehetséges füst belélegzése a hibás TV-készülékből”.

Az Európai Bizottság az alábbi modelleket sorolja fel:

  • 2016: LG OLED65E6
  • 2017: LG OLED65B7
  • 2017: LG OLED65C7
  • 2017: LG OLED65E7
  • 2017: LG OLED65W7

Bár nem ismertek fogyasztói beszámolók az LG OLED TV-k túlmelegedéséről, a cég nyilvánvalóan óvintézkedésként önkéntes visszahívási programot kezdeményez annak elkerülése érdekében, hogy a jövőben esetleg problémák merüljenek fel. Az önkéntesség itt azt jelenti, hogy az érintett LG OLED TV-k tulajdonosai maguk dönthetnek arról, hogy élnek-e a visszahívás lehetőségével és megjavíttatják készüléküket.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .