LG: rövidesen kapható a plazma TV beépített digitális videorekorderrel

1. Oldal

A héten már az üzletekben lesz az LG 42PC1RR 107 centis képátlójú HD-ready plazma TV-je, mely elsőként kínál beépített 80 GB-os merevlemezes videorekordert.
Az LG Electronics (LG) tulajdonképpen nem tett mást, mint egy HDD/DVD rekorderből a merevlemezes rögzítés funkcióit beépítette egy plazma TV-be. Ez a gyártó szerint forradalmasítja a műsorok megtekintését, mivel számos új lehetőséget teremt a néző számára.

Először is bármikor megszakítható az élő adás (mármint annak megtekintése). Ilyenkor bekapcsolásra vagy csatornaváltásra a 42PC1RR2972 automatikusan elkezdi rögzíteni a műsor következő 1 óráját. A néző tehát leállíthatja az élő adást és visszakeresheti azt a jelenetét, amit elmulasztott vagy szeretne ismételten megnézni. Ezt hívják „Time Shift” (magyarul időeltolás) funkciónak, és nagyon hasznos lehet például a közelgő labdarúgó VB focimeccseinek nézésénél, egy leshelyzet vagy gól többszöri megtekintésénél, miközben persze az élő adás rögzítése folyamatosan zajlik.

Ezen felül a 80 GB HDD-re alapminőséggel akár 40 órányi, magas minőséggel 20 órányi műsor is felvehető. A felvételkészítés természetesen időzítve is elindítható. Vagyis a nézőnek nem kell súlyos döntést hoznia, mert a készülék két vevőegysége (tuner) miatt a két egy időben zajló műsor közül az egyiket nézheti, a másikat rögzítheti.

A fenti funkciók megtalálhatóak ugyan napjaink HDD/DVD rekordereiben is, de a 42PC1RR2972-el nincs szükség a külső készülék néha nehézkes és bonyolult installálására és összekábelezésére. A mindennapi használat is egyszerűbb, mert egy távirányítóval vezérelhető a TV-nézés és a felvételkészítés összes funkciója. Más szóval nem kell vesztegetni az időt egy másik távirányító előkeresésével, a felvevőkészülék bekapcsolásával, a megfelelő program kiválasztásával, és a felvételi gomb megnyomásával.

A videorekorder funkció mellett a 42PC1RR2972 plazma TV-ként is vonzó választás lehet a vásárlóknak. Ennek oka az új XD Engine képjavító technológia, a Faroudja DCDi váltott-sorosból progresszív képfrissítésbe alakítás, a 10.000:1 kontrasztarányt, tetszőleges irányból is tökéletesen látható, és a gyors mozgásoknál is elmosódástól mentes képet ígérő plazma panel, végül pedig a természetes és pontos színvisszaadás. A készülék plazma panelje előtt már a legújabb egy vékony filmrétegből álló „Clear Filter” színszűrőt alkalmaznak, mely a szokványos többrétegű üveg szűrökkel szemben világos szobában is jobb feketeszintet biztosít, és mentes a belső visszaverődésektől.

42PC1RR35’_492x432px.jpg
A 42PC1RR2972 formaterve a fekete és ezüst felületek és a karcsú sima test kombinációja. A fényes és görbülő keret szilárdnak tűnik. A két keskeny hangsugárzó a képernyő mellett nem zavarja a látványt. A PC1 plazma TV sorozat két neves európai formatervezési díjakat, az iF Design Award 2006-ot és a Reddot Design Award 2006-ot már elnyert.

XGA (1024×768 pixel) felbontású paneljével és nagyfelbontású videojel formátumok fogadó HDMI bemenetével a 42PC1RR2972 HD-ready, s így az eljövendő nagyfelbontású TV vevőihez vagy Blu-ray/HD-DVD lejátszóihoz is csatlakoztatható egyetlen kábellel. Ha jelenlegi AV rendszerünk nem támogatja a HDMI-t, akkor is jó minőségű képtovábbítást biztosít a komponens és a két SCART (1 teljes/1 részleges bekötésű) valamint a PC bemenet. Röviden a készülék az összes lehetséges AV csatlakoztatásra fel van készítve.

Az LG deklarált célja, hogy az ilyen és hasonló készülékekkel Európa elsőszámú plazma TV szállítója legyen 2007-ben, s 2010-ben világviszonylatban is vezetővé kíván válni a képernyőpiacon.

Kapcsoló linkek:

LG síkpaneles TV-k beépített digitális videó rögzítéssel
LG újdonságok a CES-en
LG plazmaóriás és új LCD TV-k a KES 2005-ön

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .