LG síkpaneles TV-k beépített digitális videó rögzítéssel

1. Oldal

Az LG Electronics (LG) február elején mutatta be a sajtónak nagyfelbontású digitális videó felvevővel kombinált LCD és plazma TV készülékei továbbfejlesztett változatait, melyeknek nemsokára megjelennek európai piacra szánt változatai is.

Az LG a júniusi németországi labdarúgó világbajnokságra készülve Sang Han Yoon-t, a cég elnökhelyettesét idézve arra számít, hogy „a VB mérföldkő lesz a TV-nézők életében világszerte. Az LG beépített digitális videó felvevős TV-je az új TV kultúra középpontjában fog állni.”

A cég a világon elsőként jelent meg a piacon beépített digitális videó felvevőt (DVR-t) tartalmazó plazma TV-vel, amely tavalyi teljes plazma TV forgalmának felét tette ki.

Ezt a sikert meglovagolva mutatta be az LG a továbbfejlesztett készüléket, és nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy a digitális képernyők globális piacvezetője kíván lenni, és 2010-re 10 milliárd amerikai dolláros forgalmat szeretne elérni. Ennek érdekében a plazma panelek gyártási kapacitásának növelésére és új LCD szabvány kidolgozására fog összpontosítani.

42PC1RR35’_500px.jpg
Az új síkpaneles TV-k, melyek mind LCD (94/107/119 centis azaz 37/42/47-inches), mind plazma (107/127 centis vagyis 42/50-inches) változatban kaphatóak lesznek a koreai piacon, beépített 250GB-os HD-DVR-t (nagyfelbontású digitális videó felvevőt) tartalmaznak. Ez utóbbi akár 21 órányi HDTV (ez 14 VB mérkőzéssel egyenlő) vagy 92 órányi jelenlegi szabvány felbontású műsort tud rögzíteni. Képes továbbá 2-órás időintervallumú folyamatos felvételre. Valamennyi a korábbi 160GB-os HD-DVR modellben (amely jelenleg a koreai és amerikai piacon kapható) meglévő funkciót továbbfejlesztették.

A további funkciók a reklám-átugrás, a nagysebességű vissza- (8 másodperc) és előrepörgetést (20 másodperc), valamint a 9 a 2-ben (CF / MD / SD / SMC / MMC / MS / MS Pro / MS Pro Duo / xD) memóriakártya-olvasó, aminek köszönhetően állóképek nézhetőek és digitális zene, például MP3-fájlok hallgathatóak meg. A különböző memóriakártyákról a digitális fényképeket vagy zenét közvetlenül a merevlemezre másolhatjuk, majd a fájlokat tovább rendszerezhetjük és elmenthetjük a későbbi megtekintéshez és zenehallgatáshoz. A TV készülék akár digitális képkeretként is használható.

Az új készülékek további tulajdonságai és paraméterei röviden:
Az LG saját következő generációs Heron Chip-je.
14-bites színfeldolgozás.
XD Engine a képminőséget javító technológia, 3D zajcsökkentő és 3D színkontroll funkcióval.
A külső fény hatásait minimalizáló film típusú Clear Filter színszűrő.
Beépített HD-DVR (250 GB).
ATSC/NTSC/QAM Clear tunerek.
9 a 2-ben memóriakártya olvasó.
HDMI HDCP-vel
IEEE 1394 DTV linkkel
5000:1 kontrasztarány
1366×768 pixel felbontás

Kapcsolódó linkek:

LG újdonságok a CES-en
LG plazmaóriás és új LCD TV-k a KES 2005-ön
Az LG 2005 végére az európai plazma piac elsőszámú gyártója kíván lenni
LG plazma és LCD TV újdonságok 2005

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .