Sony: az első műsoros Blu-ray lemezek csak júniusban

1. Oldal

A Sony az első lemezeket eredetileg május 23-ra tervezte megjelentetni. Most úgy tűnik a kereskedelmi forgalmazásra csak június 20 után kerül sor.
Szerdán az Amazon.com weboldalán, ahol már előrendeléseket vesznek fel Az ötven első randi, Az ötödik elem, A randiguru, Repülő tőrök klánja, Lovagregény, Az utolsó valcer (MGM), XXX és A kaptár 2. című Blu-ray lemezekre, ez az új megjelenési dátum jelent meg.

Blu-ray_lemezek.jpg
A hír nem keltett meglepetést, tekintve, hogy az első Blu-ray Disc lejátszók sem kerülnek június előtt az üzletek polcaira, s így érthető, hogy a szoftverek megjelenése is ehhez igazodik majd.

Ben Feingold a Sony Pictures Home Entertainment feje nyilatkozatában azonnal be is jelentette, hogy „Bár a lemezek az ütemtervnek megfelelően lesznek kaphatóak, a kiskereskedő és hardvergyártó partnerek többségének kérésére úgy gondoltuk az új dátum jobban illeszkedik majd az első kereskedelmi forgalomba kerülő Blu-ray kompatibilis hardverek megjelenéséhez. A koordináltabb megjelenés biztosítása érdekében az első nyolc műsoros Blu-ray lemez (lásd fenn) június 20-án kerül forgalomba az Underworld: Evolution elsőnapi DVD megjelenésével együtt”.

Kapcsolódó linkek:

Toshiba: sikeres HD-DVD start az Egyesült Államokban
Később kerül piacra az első Blu-ray Disc lejátszó
Japánban már kapható a világ első, Toshiba gyártmányú HD DVD lejátszója
Késik még egy kicsit a HD-DVD piaci megjelenése
Sony: PlayStation 3 csak novembertől
Sokasodó támogatók a HD-DVD mellett
Május végén piacon a Blu-ray, de nem tudni mikor lesz PlayStation 3
Mégis van ideiglenes megegyezés az AACS-ről
Tovább késik a Blu-ray Disc és a HD-DVD
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (XII.)
CES 2006: „A Blu-ray Disc (is) kész”
CES 2006: HD-DVD lejátszó feláron a Blu-ray Disc lejátszókhoz képest (frissítve)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .