LG: TV-k Technicolor képmóddal és Advanced HDR-el (Frissítve)

1. Oldal

Az LG 2017-es OLED és csúcs LCD TV-k legújabb 04.70.06-os verziójú rendszerszoftvere már tartalmazza az IFA-n beígért „Technicolor Expert” képmódot, és a TV-k közül elsőként a tömörítés nélküli Dolby TrueHD audió támogatását is.


Frissítés:

A G7 modellek kivételével az LG B7, C7, E7 és W7 OLED TV-khez, valamint a SJ9x, SJ8x és SJ7x LCD TV modellekhez készült új 04.70.06-os verziójú firmware részeként már használható a „Technicolor” képmód mind standard, mint HDR tartalmakkal.

LG_OLEDW7_Dolby_Atmos.jpg
Az új firmware újdonsága a Dolby TrueHD formátum támogatása is, ami azt jelenti, hogy a veszteségmentes és tömörítetlen hangformátum használható a szokványos Dolby 5.1/7.1 surround vagy az objektum alapú Dolby Atmos hangzáshoz. Az utóbbit már eddig is támogatták LG idei OLED TV-i, de csak a tömörített Dolby Digital Plus formátumban. A Dolby TrueHD formátumban továbbított Dolby Atmos jobb hangminőséget biztosít.

Az LG magyarázata szerint a frissítés támogatja a „Codec MAT” elnevezésű metaadat-javított audioátvitelt is. Ez lehetővé teszi 2017-es OLED TV-ken a Dolby TrueHD audiobitfolyam fogadását játékkonzolról. Ehhez persze a játékkonzol tartalmának Dolby TrueHD formátumú hanggal kell rendelkeznie.

Az LG összes 2017-es OLED TV-jének beépített Dolby Atmos hangrendszere van. A B7 és C7 modellek rejtett hangszórókkal, míg az E7 és G7 készülékek „soundbar” hangrendsávokkal rendelkeznek. A W7 csúcsmodelleknek olyan külső Atmos hangsávja van, aminek a plafon felé sugárzó hangszórói vannak.

A frissítéssel tovább erősödik az LG és a Dolby partneri kapcsolata. 2016-ban az LG OLED TV-i megkapták a Dolby Vision HDR támogatást, 2017-ben pedig ez egészült ki a Dolby Atmos hangzás támogatás támogatásával.

A 04.70.06-os firmware verziót az USA-ban és Európában néhány felhasználó készüléke már megkapta, és az LG azt várja, hogy a hónap végéig teljeskörűen lezajlik a frissítés.

2017. szeptember 14.:

A Technicolor úgymond „fogyasztói referencia képernyőként” használja az idei LG OLED TV-ket, beillesztve azokat a hollywoodi filmek és televíziós tartalmak, házi terjesztésű változatainak gyártási folyamatába.

A partnerségre építve az LG új, „Technicolor Expert” képmódot ad hozzá 2017-es OLED TV-ihez. Ez egy idei firmware frissítést követően a képmenüben lesz elérhető.

Technicolor_LG_OLED.jpg
Tony Dustin a Technicolor vezető koloristája azt mondta: „A Netflix Sense 8 (című) sorozatának második évadának színezési munkája során az LG OLED technológiája döntő fontosságú volt az együttműködésben Lana Wachowski író-rendező – akinek az irodái az ország másik végében vannak – és John Toll operatőr közötti Hollywoodban. Az OLED technológia igazi feketéje, színtelítettsége és mélysége biztosította, hogy mindannyian ugyanazokat a színeket lássuk, még akkor is, ha fizikailag nem voltunk együtt. Ráadásul izgalmas, hogy az LG OLED TV-k készen kaphatóak a piacon az LG OLED TV képminőségre vágyó fogyasztók számára, és így bízhatunk benne, hogy a képek, amelyeken dolgozunk, pontosan úgy jelenik meg a közönség számára otthon.”

Az LG azon is dolgozik, hogy ugyanezt a képmódot csúcskategóriás 2017-es LCD TV modelljeihez is hozzáadja.

Ezen túlmenően az LG a későbbiekben 2017-es OLED modelljeihez hozzáadja az „Advanced HDR by Technicolor” elnevezésű formátum támogatását, bár azt még nem tudni mikor. A cég hangsúlyozta, hogy egyetlen más gyártó sem kínál ilyen átfogó HDR csomagot.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az LG csatlakozik-e majd a HDR10+ szövetséghez.

Kapcsolódó linkek:

LG OLED újra a TV-k királya a 2017-es TV összevetésben
LG: az új OLED TV-k között ott a falra tervezett W széria is
LG: a 2017-es SUPER UHD TV-k több HDR formátummal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .